Μπιφτέκια κοτόπουλου με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας!

<div class="ingredients">
<div class="ingredients-left">
<div class="headrow">
<div class="col1"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></div>
<div class="col2"> </div>
<div class="col2">1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)</div>
</div>
<div class="col1">
<div class="field-name-field-recipe-ingredients">
<p><span>1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι</span><br /><span>2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο</span><br /><span>2 κ. σ. <a class="word-link" title="Total" href="http://greece.fage.eu/product/giaourti/total-200g">γιαούρτι Total</a></span><br /><span>1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά</span><br /><span>½ κ. γ. τριμμένο μπαχάρι</span><br /><span>½ κ. γ. ρίγανη</span><br /><span>Αλάτι, πιπέρι</span><br /><span>Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα </span></p>
<br />
<p>Για τη σάλτσα:<br /><span>1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι</span><br /><span>2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span>2 τριμμένες μέτριες ντομάτες</span><br /><span>Λίγα φύλλα δυόσμου</span><br /><span>½ κ. γ. πετιμέζι</span><br /><span>2-3 κ. σ. ελαιόλαδο</span><br /><span>Αλάτι, πιπέρι </span></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
</div>
</div>
<div class="col2">
<ul>
<li>
<p>Bάζουμε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.</p>
</li>
<li>
<p>Ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά.</p>
</li>
<li>
<p>Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.</p>
</li>
<li>
<p>Eν τω μεταξύ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι.</p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.</p>
</li>
<li>
<p>Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gourmed.gr/">http://www.gourmed.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα