Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Μπισκότα τρούφες!
Μπισκότα τρούφες! thumbnail

Μπισκότα τρούφες!

Υλικά



  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. κακάο

  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ

  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο

  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα

  • 2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ

  • ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη


Διαδικασία


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.


 


Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.


 


Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.


 


Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.


 


 


http://www.glykesistories.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X