Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Υπάρχουν υπουργοί με off shore;» ρωτούν 38 βουλευτές της ΝΔ
«Υπάρχουν υπουργοί με off shore;» ρωτούν 38 βουλευτές της ΝΔ thumbnail

"Υπάρχουν υπουργοί με off shore;" ρωτούν 38 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με αφορμή τις πρόσφατες, "αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ – off shore"", κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.


Όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους, "από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες" και τονίζουν ότι "οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της υπόθεσης αμνήστευτης των κατόχων off shore, συνδέονται".


Τέλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν μεταξύ άλλων "τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;".


"Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από την Συγγρού", σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. 


"Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων, ζητώντας επιτακτικά την σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε, σχεδόν ομόφωνα, τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου Τύπου της Συγγρού", σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές. Όπως εκτιμούν, στη ΝΔ επέλεξαν την αποχώρηση, είτε επειδή "έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφισης του ασυμβίβαστου αυτού", είτε "προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά".


"Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις σχολικών φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η δημοτική αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων", προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


 


Πηγή: amna.gr, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X