Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ανατρεπτική έρευνα: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ
Ανατρεπτική έρευνα: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ  thumbnail

Ανατρεπτική έρευνα: Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ

Ποιος ευθύνεται για την έλλειψη σεξ στον έγγαμο βίο; Ο άνδρας ή η γυναίκα περισσότερο; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί τόσο εύκολα, το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο και έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες συνθήκες του κάθε γάμου. Ωστόσο πολλές φορές συνηθίζουμε να «κατηγορούμε» τις γυναίκες για την μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Λέμε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που συνεχώς βρίσκουν δικαιολογίες, όπως το «έχω πονοκέφαλο».


Μια μελέτη, πανεπιστημιακή, έρχεται να αποδομήσει αυτό τον μύθο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της οι γυναίκεςσυνεχίσουν να έχουν αρκετή διάθεση για σεξ ακόμα και όταν οι υποχρεώσεις ειδικά και μετά τη γέννηση των παιδιών είναι πολλές. Ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο επισημαίνουν πως οι άντρες είναι εκείνοι που σταματούν να επιδιώκουν τη σεξουαλική επαφή μιας και φοβούνται την απόρριψη περισσότερο από ότι οι γυναίκες. Συνεισητά ή ασυνείδητα, μετατοπίζουν την ευθύνη στη γυναίκα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 229 ζευγάρια όλων των ηλικιών από 18-68 ετών και κατέγραψε τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες για περίπου 3 βδομάδες. Έπειτα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις πιο βαθιές σκέψεις τους σχετικά με το φόβο της απόρριψης.


Οι άνδρες φοβούνται πιο πολύ μήπως ακούσουν κάτι αρνητικό, μήπως η απόδοσή τους δεν είναι τόσο καλή όσο περνούν τα χρόνια. Πολλές φορές όπως αναφέρει ο ψυχολόγος Δρ. Κρίστεν Μαρκ δεν τολμούν καν να επικοινωνήσουν αυτή την αγωνία με τη σύντροφό τους. Όπως τονίζει ο επιστήμονας, μπορεί το άγχος και η κουραστική καθημερινότητα να μειώνουν τις ερωτικές συνευρέσεις στο ζευγάρι αυτό όμως δε σημαίνει πως το πάθος είναι καταδικασμένο να σβήσει. Ο έρωτας μπορεί να είναι απολαυστικός και ποιοτικός αρκεί να παραμένει ζωντανή η σχέση: άνδρας και γυναίκα να μιλούν για ό, τι τους προβληματίζει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X