Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / To Facebook μετά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ
To Facebook μετά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ  thumbnail

To Facebook μετά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το Facebook είναι μία εταιρεία που χαρακτηρίζεται για τις καινοτόμες τεχνολογικές της προτάσεις, αλλά και για τις επενδυτικές της επιλογές, οι οποίες είθισται να είναι τολμηρές και να ανοίγουν νέους δρόμους για τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Αυτή τη φορά, η είδηση που αφορά το Facebook και κάνει τον γύρο του κόσμου επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως πρωτοπόρου και έχει να κάνει με το μέλλον της εταιρείας όταν και αν αποφασίσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αφήσει το τιμόνι της από τα χέρια του.


Για την ακρίβεια, η εταιρεία ζήτησε από τους μετόχους της να ψηφίσουν μία πρόταση, σύμφωνα με την οποία, όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφασίσει να εγκαταλείψει την ηγεσία της εταιρείας ή πάψει να κατέχει ηγετική θέση σε αυτή, θα πάψει αυτομάτως να κατέχει και το πλειοψηφικό της πακέτο. Η πρόταση προβλέπει πως αν ο Ζούκερμπεργκ παραιτηθεί ή αποπεμφθεί για κάποιο λόγο, οι μετοχές του κατηγορίας Β θα μετατραπούν σε μετοχές τάξης Α και θα του δίνεται το δικαίωμα μίας ψήφου ανά μετοχή, αντί για δέκα ψήφους ανά μετοχή που δικαιούται τώρα.


Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι όροι αυτής της πρότασης διασφαλίζουν πως το Facebook δεν θα παραμείνει μία ελεγχόμενη από τον ιδρυτή της εταιρεία μετά την αποχώρησή του. Επιπλέον, κρίνεται δύσκολο για το Facebook να βρει αντάξιο του Ζούκερμπεργκ διευθύνοντα σύμβουλο, αν δεν μετατραπούν οι μετοχές του σε τάξη Α, μετά την αποχώρησή του.


Βέβαια, η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά πως η πρόταση του Facebook αποσκοπεί στο να κάνει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να παραμείνει ηγέτης του για πολλά χρόνια ακόμα. Η πιθανή απώλεια μετοχών κατηγορίας Β, ενδεχομένως να αποτρέψει τον σημερινό CEO του Facebook από το να εγκαταλείψει την εταιρεία και να ενταχθεί σε μία ανταγωνιστική.


 


Πηγή: enikonomia.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X