Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Γενετικοί οι παράγοντες του άσθματος;
Γενετικοί οι παράγοντες του άσθματος; thumbnail

Γενετικοί οι παράγοντες του άσθματος;

 

Η γενετική σύσταση ενός ατόμου αποτελεί μια καλή ένδειξη για το αν θα βιώσει ή όχι άσθμα στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ, εξέτασαν τα γενετικά στοιχεία 880 ατόμων που παρακολουθούνται από τη γέννησή τους στη Νέα Ζηλανδία. Σε κάθε πρόσωπο δόθηκε μια βαθμολογία γενετικού κινδύνου, με βάση τον αριθμό των γνωστών παραλλαγών που διεξάγεται για το άσθμα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα με τους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για άσθμα έτειναν να αναπτύξουν την κατάσταση αυτή νωρίτερα στη ζωή από εκείνους με χαμηλότερο σκορ κινδύνου. Επιπλέον, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα που παρέμενε μέχρι την ενηλικίωση και να βιώσουν σοβαρά συμπτώματα και μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων.

Ο επικεφαλής της έρευνας δρ Daniel Belsky  υποστηρίζει πως με τα πορίσματα της έρευνας θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέες στρατηγικές πρόληψης και θεραπείας. Θα είναι, επίσης, σημαντικό να διερευνηθούν οι γενετικοί κίνδυνοι και πώς λειτουργούν, καθώς και αν είναι τροποποιήσιμοι.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X