Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Δεν είναι όλα τα παυσίπονα κατάλληλα για καρδιοπαθείς
Δεν είναι όλα τα παυσίπονα κατάλληλα για καρδιοπαθείς  thumbnail

Δεν είναι όλα τα παυσίπονα κατάλληλα για καρδιοπαθείς

Οι ασθενείς με σοβαρές καρδιακές παθήσεις δεν πρέπει να παίρνουν παυσίπονα δικλοφενάκης, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Ημωμένου Βασιλείου. Ο ρυθμιστικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας ανακοίνωσε ότι σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή νόσο ή προβλήμτα του κυκλοφοριακού, καθώς και σε άτομα με ιστορικό καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν πρέπει να συνταγογραφείται το φάρμακο αυτό.

Οι νέες αυτές συστάσεις έρχονται κατόπιν ευρωπαϊκής μελέτης η οποία εντόπισε μια μικρή αύξηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ως εκ τούτου, οι ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια αυτά και χρησιμοποιούν ήδη δικλοφενάκη συνιστάται να μιλήσουν με τον παθολόγο ή τον φαρμακοποιό τους για τη μετάβαση σε μια εναλλακτική μορφή ανακούφισης από τον πόνο.

Η dr Sarah Branch, αναπληρώτρια διευθύντρια του κέντρου που διεξήγαγε τη μελέτη  δήλωσε: «Για πολλούς ασθενείς η δικλοφενάκη συνεχίζει να παρέχει ασφαλή και αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο, αλλά δεν είναι πλέον κατάλληλο για ορισμένες ομάδες κινδύνου. Ασθενείς με καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ο διαβήτης ή το κάπνισμα θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν μόνο δικλοφενάκη μετά από προσεκτική εξέταση».

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X