Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: "Νήσοι Έλις" για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό
Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: "Νήσοι Έλις" για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό thumbnail

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: "Νήσοι Έλις" για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτζ, προτείνει ένα σύστημα ανάλογο με αυτό που εφαρμόζει η Αυστραλία σήμερα, ή αυτό που ίσχυε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα για να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την κατάσταση σε νησιά, όπως η Λέσβος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.


Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ, μιλώντας στην εφημερίδα Die Presse υποστήριξε ότι βάσει αυτού του συστήματος οι πρόσφυγες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, θα μπορούσαν να μεταφέρονται σε ένα νησί τονίζοντας ότι «η διάσωσή τους δεν μπορεί να αποτελεί και ένα εισιτήριο για την Ευρώπη».


«Το μοντέλο της Αυστραλίας δεν θα μπορούσε βέβαια να εφαρμοστεί πλήρως, αλλά οι αρχές του μπορούν να ισχύσουν και στην Ευρώπη», ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στην εφημερίδα Die Presse.


Επιπλέον, υπενθύμισε ότι στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, οι μετανάστες που έφταναν στις ΗΠΑ μεταφέρονταν πρώτα στη νήσο Έλις, όπου δεν κρατούνταν, παρά μόνο αν υπήρχε η υποψία ότι ήταν φορείς ασθενειών.


«Ένα τέτοιο νησί θα μπορούσε να είναι ο τρόπος πρόσβασης στην Ευρώπη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σύστημα με τάξη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κουρτζ.


Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η ευρωπαϊκή νήσος Έλις θα μπορούσε να είναι η Λέσβος ή η Λαμπεντούζα, απάντησε: «Ποιος θέλει να μείνει σε ένα νησί όπως η Λέσβος και να μην έχει ελπίδα για άσυλο», θέλοντας να δείξει ότι αυτό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τις προσφυγικές ροές.


Πηγή: enikos.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X