Βραστά κολοκυθάκια με σάλτσα από γλυκό κρασί!

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό κολοκυθάκια, προτιμότερο μικρά, καθαρισμένα</li>
<li>80 γρ. σταφίδες ξανθές, μουλιασμένες σε ένα μπολ με νερό για 10 – 15 λεπτά και στραγγισμένες</li>
<li>70 γρ. κουκουνάρια</li>
<li>100 ml γλυκό κρασί, κατά προτίμηση Σάμου</li>
<li>1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>20 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> 
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην παραβράσουν – καλό είναι να «κρατάνε» λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό, για 2 – 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ετσι μένουν τραγανά και με ζωηρό χρώμα. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες ή σε ροδέλες, όσο πιο λεπτές μπορούμε.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια χωρίς λιπαρή ουσία και, όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το γλυκό κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το κρασί στο μισό. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και το δυόσμο. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια πιατέλα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/sintages/6175/Brasta-kolokuthakia-me-zesti-saltsa-apo-gluko-krasi">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα