Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και φέτα!!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>μοσχάρι κιλότο νουά ή χτένι κομμένο σε μεγάλα καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>4 κ.σ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 σκ. </strong><span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ.</strong> <span>πελτέ</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 ποτήρι</strong> <span>ποτήρι λευκό ξηρό κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>τριμμένες ντομάτες</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>πατάτες μέτριες, κομμένες σε χοντρές φέτες</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>δαφνόφυλλο</span></span></li>
<li><span><strong>4-5 κόκκους</strong> <span>μπαχάρι</span></span></li>
<li><span><strong>1 πέρασμα </strong><span>κανέλας (αφήνουμε να αρωματίσει για λίγο και την αφαιρούμε)</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ.</strong> <span>τριμμένο κεφαλοτύρι</span></span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>μικρές μελιτζάνες</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι, πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φέτα βαρελίσια κομμένη σε καρέ κατά βούληση ή κεφαλοτύρι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ψωμί για βουτιές</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span> Σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 6-7' σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για 4-5'. Προσθέτουμε τον πελτέ και ψήνουμε ανακατεύοντας για 1'. Σβήνουμε με το κρασί.<br />Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο νερό. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάμε στην επιφάνεια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.<br />Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 45' να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού (μετά το πρώτο μισάωρο) προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.<br />Έχουμε πλύνει τις μελιτζάνες. Πρέπει να είναι μικρές σε μέγεθος. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε κατά μήκος.<br />Χαράζουμε σταυρωτά την σάρκα τους. Τις ακουμπάμε σε ταψί. Τις λαδώνουμε ελαφρά και αλατίζουμε. Αν θέλουμε, τρίβουμε την επιφάνεια τους με μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο.<br />Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC να μαλακώσουν για περίπου 30'. <br />Αφού γίνει το κοκκινιστό στήνουμε το φαγητό .<br />Σε βαθύ πυρέξ κάνουμε στρώση κρέας, πατάτες, τριμμένο τυρί, μελιτζάνες, τριμμένο τυρί και κρέας. Στην επιφάνεια μπήγουμε κομμάτια κεφαλοτύρι ή σκληρή φέτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.<br />Ψήνουμε για 15 με 20' στους 200ºC να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι γεύσεις.<br />Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί γιατί αυτή η σάλτσα είναι για βουτιές.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://argiro.gr">http://argiro.gr</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα