Αρχική / More / Celebrity news / Διαζύγιο Ωνάση-Αλβάρο: Πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσει η Αθηνά και η 43χρονη ιππέας που την απάτησε
Διαζύγιο Ωνάση-Αλβάρο: Πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσει η Αθηνά και η 43χρονη ιππέας που την απάτησε  thumbnail

Διαζύγιο Ωνάση-Αλβάρο: Πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσει η Αθηνά και η 43χρονη ιππέας που την απάτησε

«Χρυσό» αναμένεται να είναι αυτό της Αθηνάς Ωνάση και του Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα. Η δικαστική τους διαμάχη ξεκινάει και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η «απιστία» του Βραζιλάνου Ολυμπιονίκη ιππέα εις βάρος της χρυσής κληρονόμου είναι σίγουρα το δυνατό της χαρτί σε αυτή τη διένεξη. Ένα ακόμη δυνατό χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Αθηνά είναι και το προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο είχαν υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2005.


Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που ο Αλβάρο αποφασίσει να προσβάλλει αυτό το συμφωνητικό και να διεκδικήσει όπως ορίζει ο νόμος στην Βραζιλία, όπου έγινε και ο γάμος του ζευγαριού πριν από 11 χρόνια, το 50% της περιουσίας που αποκτήθηκε μετά τον γάμο;


250516224502_2912.jpgΗ απάντηση, την οποία ξέρει ήδη η Αθηνά, είναι ότι τότε η μάχη που θα δοθεί μεταξύ των δύο πρώην συζύγων θα είναι σκληρή! Γι αυτό και η χρυσή Ελληνίδα κληρονόμος ήδη έχει προσλάβει την καλύτερη ομάδα νομικών συμβούλων, η οποία αποτελείται -αρχικά- από τρεις δικηγόρους που ξεσκονίζουν όλες τις κοινές επιχειρηματικές κινήσεις των δύο συζύγων κατά τη διάρκεια του γάμου τους, αλλά και κάθε τίτλο ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να ενημερώσουν την Αθηνά για τις επόμενες κινήσεις της, που θα πρέπει να είναι σε κάθε λεπτομέρεια σωστές, ώστε να πετύχει τον στόχο της.


Αυτός δεν είναι άλλος από το να δώσει όσο το δυνατότερο χαμηλότερο ποσό στον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς κινδυνεύει να χάσει περίπου 500  εκατ. δολάρια, δηλαδή το 50% του 1 δισ. δολαρίων που υπολογίζεται η περιουσία που αποκτήθηκε μετά τον γάμο.


Τι αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό


Λίγο καιρό πριν ο Ντόνα και η Αθηνά ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, εκείνος είχε υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό. Στη Βραζιλία οι νεόνυμφοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν ένα χαρτί που να δηλώνει σε ποια από τις 4 βασικές κατηγορίες γάμου και διαχωρισμού περιουσίας επιθυμούν να ενταχθούν. Στη συνέχεια, αν επιθυμούν, υπογράφουν ακόμη ένα ιδιωτικό προγαμιαίο συμφωνητικό για να ρυθμίσουν περαιτέρω λεπτομέρειες, κάτι που έκαναν και ο Αλβάρο με την Αθηνά.


250516224459_9651.jpg
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέλεξαν την κατηγορία 3, που αναφέρει ότι ο κάθε σύζυγος διατηρεί χωριστά την ατομική του περιουσία πριν και μετά τον γάμο. Αμέσως μετά υπέγραψαν και ιδιωτικό προγαμιαίο συμφωνητικό με επιπλέον όρους.


Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση διαζυγίου, είτε αυτό προέλθει από την μεριά του Ντόνα είτε από την πλευρά της Αθηνάς, εκείνος παραιτείται από το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος της Βραζιλίας να διεκδικήσει το 50% της περιουσίας της, με τον όρο να λάβει μετά το διαζύγιο ένα εφάπαξ ποσό.


Το ύψος του ποσού αυτού ανέρχεται σε 1 εκατ, δολάρια για κάθε χρόνο έγγαμου βίου και αφορά αποκλειστικά και μόνο την περιουσία της Αθηνάς και όχι τις κοινές επαγγελματικές κινήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια του γάμου. Ωστόσο, μπορεί να πορκύψουν πολλά ακόμα ζητήματα που αφορούν τις κοινές επιχειρηματικές κινήσεις που έκαναν στα έντεκα χρόνια γάμου τους, το οποία και εξαιρούνται από τα όσα ορίζει το ιδιωτικό προγαμιαίο συμφωνητικό.


Με αριθμούς αυτό σημαίνει ότι η Αθηνά θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια. Θα δώσει στον Ντόντα το ποσό που ορίζει το προγαμιαίο συμβόλαιο, δηλαδή 11 εκατομμύρια δολάρια, ένα για κάθε χρόνο γάμου, και επιπλέον το 50% από τα 60 εκατομμύρια που αξίζει η εταιρεία τους, δηλαδή ακόμη 30 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, η χρυσή κληρονόμος θα κληθεί να πληρώσει ακόμη περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για δικαστικά έξοδα.


Ως πέτρα του σκανδάλου, κατά τον διεθνή Τύπο, φέρεται η Πιλάρ Λυκρέσια Κορντόν, που γεννήθηκε πριν από 43 χρόνια στη Σαραγόσα της Ισπανίας και είναι κόρη του βιομηχάνου Πούμπλιο Κορντον, ο οποίος απήχθη από τρομοκρατική οργάνωση το 1995 και ανακηρύχθηκε νεκρός μετά από 15 χρόνια, χωρίς να έχει βρεθεί η σορός του.


13123345_1023368071079535_9153138144154415372_o.jpg


Η γοητευτική 43χρονη ασχολείται με την ιππασία από τα 16 της και, μάλιστα, θεωρείται μία από τις κορυφαίες της Ισπανίας στο αγώνισμα. Αν και έχει αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις υγείας της οικογένειάς της, η Πιλάρ, που διαμένει μόνιμα στο Βέλγιο, δεν παραλείπει να ασχοληθεί με τα αγαπημένη της άλογα. Είναι άλλωστε ενδεικτικό το ότι ήταν η μοναδική Ισπανία αναβάτρια στο πρόσφατο Longines Global Champions Tour, στο Μαϊάμι.


13260218_1033758836707125_3809718396126691083_n.jpg


Κι αν ο «Ντόντα» φαίνεται πως ελκύεται από εύπορες γυναίκες που αγαπάνε τα άλογα, όπως η Αθηνά και η Πιλάρ, η 43χρονη δεν κρύβει την αδυναμία της στους αναβάτες, όπως ο Βραζιλιάνος, καθώς στο παρελθόν διατηρούσε σχέσεις με τρεις ιππείς!


Την ώρα που τα δημοσιεύματα την θέλουν να διέλυσε το γάμο της «χρυσής» κληρονόμου, η 43χρονη έκανε μία ανάρτηση στο Facebook που πολλοί θεωρούν ως την απάντησή της στις φήμες: «η ζωή μου ορίζεται από τα άλογά μου, τη δουλειά και την οικογένεια μου», έγραψε στη λεζάντα μίας φωτογραφίας στην οποία είναι καβάλα στο άλογό της!


ιππεασ.jpg


Πηγή: star.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X