Θεραπεία με βλαστοκύτταρα για το πρόσωπο;

Μεσοθεραπεία με Βλαστοκύτταρα στην υπηρεσία της ομορφιάς του προσώπου. 

Από τον πλαστικό χειρουργό, κύριο Θεόδωρο Βουκίδη. 

-Τι είναι τα βλαστοκύτταρα; 

Η πλαστική χειρουργική δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει θεατής στην ραγδαία εξέλιξη στον τομέα των βλαστοκυττάρων.Μα τι είναι τέλος πάντων τα βλαστοκύτταρα, για τα οποία γίνεται τόσος λόγος τελευταία; 

Βλαστοκύτταρα η κλωνικά κύτταρα, είναι εκείνα τα πρωτόγονα – ανώριμα κύτταρα που κατοικούν σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματός μας. Βρίσκονται σε κατάσταση «ύπνωσης» αλλά όταν χρειασθεί, ξυπνάνε, πολλαπλασιάζονται, ωριμάζουν και είναι έτοιμα να αντικαταστήσουν όλα τα φθαρμένα η γηρασμένα κύτταρα του σώματός μας.

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απλά ότι τα βλαστοκύτταρα των ενηλίκων δεν έχουν καμιά σχέση με τα βλαστοκύτταρα των νεογνών που λαμβάνουμε κατά τον τοκετό. Πληθώρα βλαστοκυττάρων υπάρχει στο λίπος της κοιλιακής χώρας και στο αίμα των ενηλίκων.

Οι Θεραπείες με βλαστοκύτταρα εφαρμόζονται σε πολλές  ειδικότητες και τομείς της Ιατρικής.

Μια από τις κύριες θεραπείες είναι και εκείνη για την αναζωογόνηση και ανανέωση του προσώπου, και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών άσχετα από την ποιότητα και την κατάσταση του δέρματος.

-Γιατί να προτιμήσω τη βλαστοκυτταροθεραπεία; Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται; 

Η βλαστοκυτταροθεραπεια δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα στην αναγέννηση του δέρματος δηλαδή στην λάμψη και νεανικότερη εμφάνιση του προσώπου.  Συμβάλει σημαντικά στην εξαφάνιση των ρυτίδων και της φωτογήρανσης, είναι η καλύτερη θεραπεία για το δέρμα των καπνιστών, αλλά έχει φτωχά αποτελέσματα για την χαλάρωση του δέρματος και των μυών.

Πότε δεν υπάρχει μια μοναδική θεραπεία για όλα τα πρόσωπα και όλα τα δέρματα. Οι ανάγκες του κάθε προσώπου είναι απολυτά σεβαστές και πρέπει πάντα να εξατομικεύονται οι ανάλογες βλαστοκυτταροθεραπείες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.

-Κρέμες με τα δικά μας βλαστοκύτταρα;

Οι βλαστοκυτταροθεραπείες συνδύαζoνται συνήθως, με θεραπείες Laser και με τους αυξητικούς παράγοντες που παίρνουμε και πάλι από το αίμα μας. Σήμερα μπορούμε να παρασκευάσουμε και κρέμες που περιέχουν τα δικά μας βλαστοκύτταρα και δίδουν αποτελέσματα που θα ζήλευαν οι καλύτερες και ακριβότερες καλλυντικές κρέμες. Η βλαστοκυτταροθεραπεία μας δίνει τη δυνατότητα να φροντίσουμε την εμφάνισή μας βασισμένοι στην κορυφαία ιατρική τεχνολογία.

 

Σχετικά άρθρα