Ο μπακλαβάς της τεμπέλας!

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα</li>
<li>5 κουτ. σούπας ζάχαρη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο</li>
<li>6 φύλλα κρούστας</li>
<li>1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψί</li>
</ul>
<p><strong>Σιρόπι</strong></p>
<ul>
<li>2 κούπες ζάχαρη</li>
<li>1½ κούπα νερό</li>
<li>1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
</ul>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου. Φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p>Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι. </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.glykesistories.gr/">http://www.glykesistories.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα