Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Ο μπακλαβάς της τεμπέλας!
Ο μπακλαβάς της τεμπέλας! thumbnail

Ο μπακλαβάς της τεμπέλας!

Υλικά



  • 2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα

  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη

  • 1 κουτ. γλυκού κανελογαρίφαλο

  • 6 φύλλα κρούστας

  • 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψί


Σιρόπι



  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 1½ κούπα νερό

  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου. Φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά.


 


Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε. Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι. 


 


http://www.glykesistories.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X