8 ερωτήσεις που θες να κάνεις στον πλαστικό αν είσαι γυναίκα και ενδιαφέρεσαι για μεταμόσχευση μαλλιών

Η απώλεια των μαλλιών είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν αφορά μόνο τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.  Το άγχος, η κληρονομικότητα ή μια ασθένεια μπορεί να σταθούν αιτία για να πέσουν τα μαλλιά μας και μαζί με αυτά και η διάθεσή μας. Τότε, η λύση μπορεί να είναι η μεταμόσχευση.

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης,

Είναι επίπονη η μεταμόσχευση μαλλιών;

Κατά κανόνα η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Τις επόμενες ημέρες οπωσδήποτε υπάρχει κάποια ενόχληση, η οποία όμως αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά χάπια.

Πότε βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα;

Μετά τον πρώτο μήνα, αρχίζουν να διακρίνονται οι καινούριες τρίχες, που μεγαλώνουν καθώς και ωραία αποτελέσματα αυτής της επέμβασης

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;

Η διάρκεια της επέμβασης ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που θα μεταμοσχευθούν. Ας υπολογίσουμε πως για κάθε χίλιες τρίχες περίπου που θα μεταμοσχευθούν απαιτούνται περίπου δυόμιση με τρείς ώρες. Στο νοσοκομείο δεν παραμένει κανείς καθόλου.

Μένουν σημάδια;

Όχι, δεν αφήνει.  Στη δότρια περιοχή, στη χειρότερη περίπτωση, θα φαίνεται μία λεπτή ευθεία ουλή στο σημείο από το οποίο ελήφθη το μόσχευμα. Στη μεταμοσχευθείσα περιοχή δε φαίνεται τίποτε, ιδιαίτερα τώρα που δεν χρησιμοποιείται το laser. Μη ξεχνάμε ότι το laser προκαλούσε μικρές εγκαυματικές τρύπες που, μοιραία θα φαίνονταν σαν μικρά σημαδάκια.

Θα χρειαστεί να πάρω και φάρμακα μετά την επέμβαση;

Οπωσδήποτε πρέπει κανείς να παίρνει αντιβίωση για μερικές ημέρες. Πιθανόν ο γιατρός να συστήσει, επίσης, και χάπια για το πρήξιμο και την κοκκινίλα όπως επίσης και παυσίπονα για τον λίγο μετεγχειρητικό πόνο που θα υπάρχει.

Κάτι που επίσης, πρέπει να προσέχουμε είναι να μην  χρησιμοποιούμε κοινό σαμπουάν μετά την επέμβαση για 15 μέρες. Η περιοχή πρέπει να καθαρίζεται με κάποιο αντισηπτικό σαμπουάν που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Υπάρχει περίπτωση να πέσουν και τα «καινούρια μαλλιά»;

Τα μαλλιά που μεταμοσχεύτηκαν, ακολουθούν την πορεία των τριχών της δότριας περιοχής. Δηλ. συνήθως παίρνουμε το μόσχευμα (τις τρίχες) από την ινιακή χώρα του τριχωτού (δηλ. την περιοχή του κεφαλιού που βρίσκεται πίσω χαμηλά) που είναι η περιοχή που χάνει τα λιγότερα μαλλιά, με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα «καινούρια μαλλιά» ασπρίζουν, μεγαλώνουν και συμπεριφέρονται γενικά όπως τα μαλλιά της δότριας περιοχής.

Μετά από πόσες ημέρες μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου;

Δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε επακριβώς το χρόνο, δεδομένου ότι το κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά. Γενικά, από 3 έως 10 ημέρες, ανάλογα με το οίδημα και την κοκκινίλα, που θα υπάρχει στη χειρουργημένη περιοχή, αλλά κυρίως ανάλογα με την ψυχική διάθεση του καθενός και το κατά πόσο θέλει να παρουσιαστεί στο περιβάλλον του, στην κατάσταση αυτή.

Μπορούμε να επαναλάβουμε αυτή την επέμβαση;

Ασφαλώς και μπορεί να επαναληφθεί αυτή η επέμβαση όσες φορές χρειάζεται, αρκεί να υπάρχει κατάλληλη δότρια περιοχή, με άφθονες τρίχες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα μια για πάντα!

Έκανα κοιλιοπλαστική, αλλά η χαλάρωση δεν έχει φύγει. Τι μπορώ να κάνω;

Οι 4 διαφορετικοί τρόποι για να «παίξεις» με τα αγορέ μαλλιά σου

Σχετικά άρθρα