Πλαστική χειλιών: Ποιες επιλογές υπάρχουν;

Tα χείλη είναι ίσως από τα πρώτα στοιχεία που προσέχει κάποιος σε ένα πρόσωπο, αλλά δυστυχώς και από τα πρώτα ανατομικά στοιχεία που υποδηλούν, παρουσιάζουν και επηρεάζονται από το γήρας. Ιδίως στα άτομα που καπνίζουν, η κατάπτωση είναι μεγαλύτερη και πλέον πρόδηλη. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι τα χείλη είναι και στοιχείο σεξουαλικότητας που χρειάζεται ιδιαίτερη προβολή χωρίς να προκαλεί και να είναι χυδαίο.

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης

Σήμερα, τα χείλη μπορούμε να τα διατηρήσουμε νεανικά με τα διάφορα ενέσιμα, ιδιαίτερα με το botox , με τα διάφορα πίλινγκ και λέιζερ, αλλά και με την αύξηση (πάντα λελογισμένη) και το τατουάζ.

Πόσο διαρκεί το τατουάζ που γίνεται στα χείλη;

Το τατουάζ γίνεται μόνο πάνω στη γραμμή που αποτελεί το διαχωριστικό σημείο των ερυθρών από τα λευκά χείλη. Εάν γίνει με χρήση φυτικών χρωμάτων, τότε διαρκεί γύρω στα 2 – 3 χρόνια. Εάν χρησιμοποιηθούν ορυκτά χρώματα, τότε ο χρόνος αυξάνεται σημαντικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τατουάζ στα χείλη γίνεται με τοπική αναισθησία λόγω του ότι όπως προαναφέρθηκε, τα χείλη είναι από τα πλέον ευαίσθητα σημεία του σώματος.

Το Botox γίνεται μόνο κάθε 6 μήνες;

Όχι, μπορεί να γίνει και πιο συχνά, διότι ο σφιγκτήρας μυς του στόματος είναι ένας πολύ ισχυρός μυς που λειτουργεί συνεχώς και έτσι απαιτείται και μεγαλύτερη ποσότητα βουτιλιδίνης αλλά και πιο συχνές επισκέψεις στο γιατρό.

Εάν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορεί το χείλος να επανέλθει στην προηγούμενή του κατάσταση;

Ασφαλώς, είτε με χειρουργική επέμβαση, είτε με τη χρήση «διαλυτικών» ενέσεων κορτιζόνης.

Σχετικά άρθρα