Τα πιο εξελιγμένα peeling για πρόσωπο και σώμα!

Οι δυσχρωμίες και οι ευρυαγγείες που κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το σώμα αλλά και το πρόσωπό μας κάνοντας την όψη μας να φαίνεται θαμπή και γερασμένη. Η λύση δεν είναι πάντοτε το χειρουργικό νυστέρι, καθώς υπάρχουν εξελιγμένα peeling, όπως αυτά με τις μεθόδους laser, ενέσεων και κρυοθεραπείας που μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αναίμακτα.

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος: το Laser ή οι ενέσεις;

Η θεραπεία με λέιζερ είναι πολύ περιορισμένη. Τα προηγούμενα χρόνια εκδηλώθηκε κάποιος ενθουσιασμός σε σχέση με τα λέιζερ αλλά σήμερα έχει σαφώς αποδειχθεί ότι δεν προσφέρουν σχεδόν καμία βοήθεια σ’ αυτό το πρόβλημα. Εάν γίνει συνδυασμός και των δύο μεθόδων, θα δούμε ότι το πρόβλημα θεραπεύεται κατά 80% με ενέσεις και μόνον το 20% με λέιζερ.

Πόσο επώδυνη είναι αυτή η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι εν μέρει επώδυνη, καθώς ο ασθενής αισθάνεται την υποδόρια ένεση, ενώ το φάρμακο που εγχύεται προκαλεί ένα ελαφρύ τσούξιμο ή κάψιμο.

Οι ευρυαγγείες μπορούν να εμφανιστούν ξανά;

Μπορεί να εμφανιστεί στο σημείο που έγινε η θεραπεία αλλά όχι σε άλλα σημεία.

Τι προκαλεί αυτές τις ευρυαγγείες και πώς μπορούν να αποφευχθούν;

Οι ευρυαγγείες κατά κανόνα προκαλούνται από τις εγκυμοσύνες, από την ορθοστασία, και είναι σαφώς κληρονομικές και ορμονοεξαρτώμενες, δηλαδή εξαρτώνται κυρίως από τα οιστρογόνα. Είναι δύσκολο να τις αποφύγουμε, γιατί οι παράγοντες που τις προκαλούν ενεργούν ανεξάρτητα από εμάς. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να αντιμετωπιστεί είναι η ορθοστασία. Δηλαδή, πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε τα πόδια μας κρεμασμένα, να περπατάμε όσο περισσότερο μπορούμε και να μην στεκόμαστε όρθιοι, ενώ το βράδυ, αν είναι δυνατόν, όλο το κρεβάτι στα πόδια πρέπει να ανυψώνεται από 5 έως 8 πόντους.

Αφήνει η θεραπεία αυτή σημάδια;

Τα λέιζερ μπορεί να αφήσουν μικρά σημαδάκια λόγω του εγκαύματος που θα προκαλέσουν. Οι ενέσεις, όμως, δεν είναι δυνατό να αφήσουν σημάδια πέραν από μία μικρή μελανιά, η οποία όμως μπορεί να παραμείνει μέχρι και 20 ημέρες.

Αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες που υπάρχουν στο πρόσωπο ή στο λαιμό;

Σ’ αυτήν την περίπτωση, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι στα πόδια, δηλαδή επιτυγχάνονται καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα με τα λέιζερ παρά με τις ενέσεις. Βέβαια, τα λέιζερ είναι άκρως εξειδικευμένα και πρέπει να εφαρμόζονται με κάθε επιφυλακτικότητα και με ιδιαίτερη προσοχή από ειδικούς γιατρούς.

Τι είναι η κρυοθεραπεία και πόσο βοηθά στην αντιμετώπιση της ευρυαγγείας;

Κρυοθεραπεία στα κάτω άκρα δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ, επειδή μπορεί να αφήσει άσχημες δυχρωμίες και να μην έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Στο πρόσωπο παρουσιάζει μεγαλύτερη επιτυχία και το σημάδι που αφήνει συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε μερικές εβδομάδες. Είναι μία τεχνική, κατά την οποία επάνω στο δέρμα εφαρμόζεται μία πολύ χαμηλή θερμοκρασία, προκαλώντας κάτι σαν έγκαυμα.

Το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της θρόμβωσης των ευρυαγγειών ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό;

Όχι, καθόλου. Κατά κανόνα, αποτελεί μία μορφή τελείως ακίνδυνου οινοπνεύματος, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά αποβάλλεται από τον οργανισμό, έχοντας όμως προλάβει να καταστρέψει τις ευρυαγγείες-μικρές φλέβες.

Σχετικά άρθρα