Γεμιστές Αγκινάρες με Σπανάκι!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">10-12 αγκινάρες</li>
<li class="rr_method_list">5 μεγάλες δέσμες σπανάκι</li>
<li class="rr_method_list">ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="rr_method_list">200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Πρώτα βράζουμε τις αγκινάρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό προσέχοντας να ψηθούν καλά (όχι όμως να λιώσουν!). Αφού ψηθούν τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.</li>
<li class="rr_method_list">Βράζουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.</li>
<li class="rr_method_list">Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.</li>
<li class="rr_method_list">Ρίχνουμε το τυρί (σε κομματάκια), ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.</li>
<li class="rr_method_list">Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις αγκινάρες.</li>
<li class="rr_method_list">Αλείφουμε τις αγκινάρες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Τρώγονται ζεστές.</p>
<p> </p>
<p><a href="https://www.sintagespareas.gr/">https://www.sintagespareas.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα