Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / FRONTEX: το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής αποτελεσματικότερο της συμφωνίας με την Τουρκία
FRONTEX: το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής αποτελεσματικότερο της συμφωνίας με την Τουρκία thumbnail

FRONTEX: το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής αποτελεσματικότερο της συμφωνίας με την Τουρκία

Το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας σε ό,τι αφορά την άμεση μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη, επισημαίνεται σε έκθεση της FRONTEX η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Welt am Sonntag».


«Όταν μετά τις 19 Φεβρουαρίου οι αρχές της ΠΓΔΜ εφήρμοσαν αυστηρότερους κανόνες για την είσοδο από την Ελλάδα, μειώθηκε ο αριθμός των ατόμων που έφθαναν στην Ελλάδα από την Τουρκία», αναφέρεται στην ανάλυση της FRONTEX, ενώ επισημαίνεται και ο ρόλος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου. «Τα δύο αυτά μέτρα πιθανότατα απέτρεψαν περαιτέρω ομάδες μεταναστών να εγκαταλείψουν την Τουρκία», εκτιμούν τα στελέχη της FRONTEX και περιγράφουν ως δευτερεύοντα τον ρόλο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.


 


Πηγή: amna.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X