Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τουσκ: Οι συνομιλίες για κατάργηση βίζας, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο
Τουσκ: Οι συνομιλίες για κατάργηση βίζας, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο thumbnail

Τουσκ: Οι συνομιλίες για κατάργηση βίζας, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πιο κοντά στην κατάργηση της βίζας για τις μετακινήσεις των Tούρκων πολιτών στην Ευρώπη, αλλά οι συνομιλίες για το θέμα θα συνεχισθούν μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβριο, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.


Στην ερώτηση «πότε θα καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες», ο Τουσκ απαντά: «Όταν θα έχουν εκπληρωθούν όλοι οι όροι, χωρίς εξαιρέσεις. Είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά πλησιάζουμε».


Η συμφωνία για την κατάργηση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες με αντάλλαγμα τον περιορισμό της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη συναντά προσκόμματα στην αντιτρομοκρατική τουρκική νομοθεσία, η οποία αφήνει περιθώρια για διασταλτική ερμηνεία του όρου τρομοκρατική δράση. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία και κατηγορίες έχουν διατυπωθεί κατά πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και συγγραφέων.


Η Τουρκία διατείνεται ότι ο αντιτρομοκρατικός νόμος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση πολλαπλών απειλών για την ασφάλειά της.


Η Άγκυρα φαίνεται να περιμένει θετική έκβαση των συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή  Ένωση για την κατάργηση του καθεστώτος της βίζας εντός των προσεχών ημερών.


Πηγή: amna.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X