Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / parapolitika.gr: «Τριανταφυλλόπουλος σε Μαρινάκη: "Θέλω 3-4 εκατομμύρια για το zougla tv"»
parapolitika.gr: «Τριανταφυλλόπουλος σε Μαρινάκη: "Θέλω 3-4 εκατομμύρια για το zougla tv"» thumbnail

parapolitika.gr: "Τριανταφυλλόπουλος σε Μαρινάκη: "Θέλω 3-4 εκατομμύρια για το zougla tv""

parapolitika.gr "Τριανταφυλλόπουλος σε Μαρινάκη: "Θέλω 3-4 εκατομμύρια για το zougla tv""


"Το διαχρονικό ποιόν, τον τρόπο δράσης, αλλά και το… περί "Δημοσιογραφίας" αίσθημα του αυτόκλητου τιμητή Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αποκαλύπτει η τηλεφωνική συνομιλία που έχουν στην διάθεσή τους τα parapolitika.gr, στην οποία ακούγεται πεντακάθαρα ο "Δημοσιογράφος" να ζητά πολυδάπανες χάρες από τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συνοδεύοντας το αίτημά του με μια ισχυρή δόση αποθέωσης (γλειψίματος στην καθομιλουμένη). Από το περιεχόμενο της συνδιάλεξης προκύπτουν ξεκάθαρα ερωτήματα, αν και ρητορικού χαρακτήρα, αφού το νόημα της κουβέντας και δη των λεγομένων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι αν μη τι άλλο σαφές:


- Είστε εσείς κύριε Τριανταφυλλόπουλε που συνομιλούσατε με τον κ. Μαρινάκη ή όχι; Μια και είστε τόσο θαρραλέος όπως διαμηνύετε προς πάσα κατεύθυνση, απαντήστε, αν και η φωνή σας είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστική και γνωστή, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχετε χαθεί από προσώπου γης.


- Αλήθεια, κύριε Τριανταφυλλόπουλε, αποκαλείτε ή όχι χαζό, τρελό ή παιδάκι τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο;


- Ζητάτε ή όχι κύριε Τριανταφυλλόπουλε από τον κ. Μαρινάκη κάποια…. εκατομμύρια ευρώ για να "έχετε ένα κανάλι που να είναι παντοδύναμο;". Θεμιτό βέβαια το όνειρό σας να εξελιχθείτε σε καναλάρχη της "Ζούγκλας", βγάζοντας… δίσκο σε όλη την επιχειρηματική Αθήνα. Μήπως όμως αυτή σας η φιλοδοξία εξηγεί και την σημερινή σας "Δημοσιογραφική έρευνα"-ή καλύτερα συμβόλαιο- που με τόση περηφάνια προβάλλετε, αν και μέχρι στιγμής ο θησαυρός που πουλάτε, δεν είναι παρά άνθρακες που σας εκθέτουν;


Μήπως ο "Δημοσιογράφος" βγάζει κάποιου είδους απωθημένα επειδή δεν του έγιναν τα χατίρια που με τόσο πάθος και αγωνία ζητούσε; Μήπως όλα αυτά γίνονται για μια…. "σκατοσυχνότητα" όπως λέτε χαρακτηριστικά στην συνομιλία σας με τον κ. Μαρινάκη ζητώντας του να σας βοηθήσει να την αποκτήσετε; Και τελικώς ποιος ο θύτης και ποιο το θύμα κ. Τριανταφυλλόπουλε; Ποιος ο εκβιαζόμενος και ποιος ο εκβιαστής; Αναμένουμε απαντήσεις από τον γενναίο και άτεγκτο "Δημοσιογράφο".


Επειδή εμείς, ακολουθώντας τον δρόμο της νομιμότητας έχουμε καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Τριανταφυλλόπουλου, δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του να δημοσιοποιήσουμε παρανόμως την συνομιλία του με τον κ. Μαρινάκη, αφού ουδέποτε θα υιοθετούσαμε πρακτικές των Τριανταφυλλόπουλων και των Θωμαϊδηδων.  Αν όμως η μνήμη του είναι ασθενής, τότε το ηχητικό ντοκουμέντο είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή στην διάθεσή του…


ΥΓ. Κι επειδή όπως αποδείχθηκε η αναγνώριση της φωνής δεν είναι και το… φόρτε του "Δημοσιογράφου", τότε μπορούμε με χαρά να του διαθέσουμε και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο."


zougla.gr – Η απάντηση του Μ. Τριανταφυλλόπουλου


"Θα απαντήσω στον κ. Κουρτάκη, διευθυντή της εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη "Παραπολιτικά" όχι επειδή αισθάνομαι θιγμένος, αλλά για έναν άλλο λόγο, πολύ πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Επειδή έπιασε στο στόμα του την Κρήτη και την άποψη των Κρητικών περί συγνώμης.


Τελικά φαίνεται ότι Κρητικός γίνεσαι δε γεννιέσαι απλά…


Αξιότιμε κ. Κουρτάκη


Ζήτησα συγνώμη για ένα τυπικό λάθος το οποίο δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία των καταγγελλομένων και που έγινε εξ αιτίας της δειλίας σου, να κρύβεσαι από τους συντάκτες της "Ζούγκλας" στα επανειλημμένα ραντεβού που ζήτησαν, για να επιβεβαιώσουν εάν η φωνή είναι η δική σου ή κάποιου συντάκτη της εφημερίδας -ήταν τελικά- αφού ο αριθμός τηλεφώνου σου ανήκε.


Κρύφτηκες και ξετρύπωσες όταν νόμισες ότι μπορείς να γλυτώσεις μέσω εντυπωσιασμών και φωτοβολίδων. Ε, λοιπόν δε μπορείς και δε θα μπορέσεις ποτέ, γιατί δεν είσαι πραγματικός Κρητικός, παρά μόνον μια παραδουλεύτρα επιχειρηματία με κρητικές ρίζες.


Λένε πολύ σωστά δώσε εξουσία στον άνθρωπο για να καταλάβεις τον χαρακτήρα του. Φαντάσου λοιπόν τι ράτσα είσαι, για να βγάζεις γλώσσα και να λες τόσες ανοησίες, με τη δύναμη των 20 χιλιάδων φύλλων της εφημερίδας που διευθύνεις.


Εγώ με τόσα φύλλα και τον Μαρινάκη από πίσω, θα πήγαινα να πνιγώ κι επειδή αφήνεις υπονοούμενα για την Veto, θέλω να θυμηθείς ότι την έκλεισα με διπλάσια κυκλοφορία, τόση όση δε θα ονειρευόσουν ως εκδότης, για να μην περάσει ο έλεγχός της στον όποιο χρηματοδότη.


Ας μάθει λοιπόν ο κόσμος, ότι για να ζήσει μια εφημερίδα προσφορών, χρειάζεται κυκλοφορία πάνω από 120 χιλιάδες φύλλα. Γνωρίζεις επομένως πολύ καλά ότι για να επιβιώσεις, πρέπει να βάζει το αφεντικό σου το χέρι στην τσέπη. Αυτός είναι και ο λόγος που πίεζες μέσω αθλιοτήτων τα κυβερνητικά στελέχη, για να πάρεις περισσότερη διαφήμιση.


Δεν σε αξίωσε η ρημάδα η κοινωνία να είσαι κάποια στιγμή πρώτος, για να καταλάβεις πως είναι και δεν το λέω με έπαρση αλλά με απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει σε επίπεδο πρωταθλητισμού.


Επειδή μίλησες και για το τέλος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας, πρέπει να σου πως ότι δε με απασχολεί καθόλου εάν είναι να ΄ρθει, αλλά αυτό το αποφασίζει ο κόσμος και όχι εσύ. Άλλωστε με τα 3 εκατομμύρια αναγνωστών του zougla.gr η δική σου ψήφος περισσεύει.


Απορώ όμως, πώς δέχεται ο εφοπλιστής Μαρινάκης να συντηρεί μία εφημερίδα 20 χιλιάδων που δεν είναι ανάλογη, ούτε του μεγέθους ούτε του ονόματός του. Μάλλον για τα παρασκήνια και τα παραπολιτικά, γιατί όλα δήθεν και όλα "παρά" φαίνεται να είναι εκεί μέσα.


Άφησες και κάτι υπονοούμενα για 3-4 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησα από τον Μαρινάκη για να κάνω κανάλι. Πήγαινε να ενημερωθείς σωστά. Μάθε εάν ζήτησε την άποψή μου για το κόστος ενός καναλιού, επειδή το zougla.gr είχε τις εγκαταστάσεις, την υποδομή καναλιού και τα στούντιο αξίας εκατομμυρίων ευρώ.


Ρώτησε το αφεντικό σου, γιατί παραμονές δημοτικών εκλογών ήρθε στο σπίτι μου με τη σύζυγό του- δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτά αλλά με αναγκάζει η ανοησία σου- και όχι μόνον. Ρώτησέ τον γιατί κουβάλησε μαζί του και τον υποψήφιο τότε, σημερινό Δήμαρχο Πειραιά. Μίλησε μαζί του, μάθε πρώτα, και κατόπιν κάθισε να γράψεις το ρεπορτάζ σου. Πέταξες μελάνι σαν τη σουπιά για να γλυτώσεις, αυτό είναι όλο, αλλά ο κόσμος δεν τα χάφτει πλέον αυτά.


Μάθε και κάτι ακόμα "κουνέλι" της ενημέρωσης.


Δεν ακούμπησα ποτέ βρόμικα χρήματα και δε δέχτηκα από επιχειρηματία, όσες φορές μου προσφέρθηκαν κι ήταν πολλές αυτές οι φορές. Γι αυτό μιλάω και βγάζω άπλυτα στη φόρα.


Μετέτρεψα όλα τα υπάρχοντά μου σε δημοσιογραφικό οργανισμό, από τον οποίο ζουν μόνον δημοσιογράφοι. Ούτε εκβιαστές, ούτε νταβατζήδες. Όσο για την κοινωνική προσφορά μου, αυτή θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από εσένα, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου… Κουρτάκη.


Πιο πολύ ρετσίνα μου θυμίζεις παρά ενημέρωση…"

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X