Αρχική / Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα τα πακέτα τσιγάρων με τις αποκρουστικές φωτογραφίες! (Εικόνες)
Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα τα πακέτα τσιγάρων με τις αποκρουστικές φωτογραφίες! (Εικόνες)  thumbnail

Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα τα πακέτα τσιγάρων με τις αποκρουστικές φωτογραφίες! (Εικόνες)

ις πρώτες παρτίδες με πακέτα τσιγάρων που έχουν πάνω σκληρές εικόνες για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες περίπτερα και καταστήματα πώλησης καπνού σε όλη την Ελλάδα!


Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Μαΐου είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της οδηγίας σχετικά με το εικαστικό και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Βάσει της οδηγίας το 65% της επιφάνειας του πακέτου καλύπτεται από αποτρεπτικές για την συνήθεια του καπνίσματος εικόνες και μηνύματα.


Προειδοποιήσεις όπως «οι καπνιστές πεθαίνουν πρόωρα», «το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει αργό και επώδυνο θάνατο», «το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το σπέρμα και μειώνει τη γονιμότητα» και φωτογραφίες πραγματικά αποκρουστικές στοχεύουν στη διακοπή του καπνίσματος.


190516144741_1095.jpg


Ωστόσο, οι αμετανόητοι καπνιστές ήδη σκέφτονται τρόπους για να κλείσουν τα μάτια σ' αυτήν την «απεχθή πρακτική», όπως τη χαρακτηρίζουν, αγοράζοντας θήκες ή ταμπακιέρες για τα πακέτα τους.


Να σημειωθεί ότι στη νέα γενιά είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που έγινε σε 53.842 μαθητές, 12-14 ετών, σε 1.267 ημερήσια και εσπερινά δημόσια Γυμνάσια της χώρας, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΚΕΔΕ. Ένας στους δέκα μαθητές Α' και Β' Γυμνασίου συγκαταλέγεται στους ενεργούς καπνιστές (σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας)!


Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα η πλειοψηφία των μαθητών αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία στο να αγοράσει τσιγάρα σε αυτήν την ηλικία!


star.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X