Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γνωριμίες στο internet: "Ερωτευμένος με κάποια που δεν έχω δει ποτέ"
Γνωριμίες στο internet: "Ερωτευμένος με κάποια που δεν έχω δει ποτέ" thumbnail

Γνωριμίες στο internet: "Ερωτευμένος με κάποια που δεν έχω δει ποτέ"


ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ: Η συμμόρφωση σε αλλότριες φαντασιωτικές απαιτήσεις που οδηγεί σε απομάκρυν­ση από τον εαυτό.


Η φαντασιωτική αισθησιακή σχέση μέσω Inter­net μοιάζει να προστατεύει τους συνδεδεμένους, αφού προσφέρει την άμεση ευχαρίστηση της κοντι­νής σχέσης και την ασφάλεια της απομακρυσμέ­νης. Υπόσχεται ότι δίνει την δυνατότητα να εξαφα­νιστείς όποια στιγμή το θελήσεις, δίχως να χρειάzεται να απολογείσαι, να απολαμβάνεις κάποια επι- μέρους ελκυστικά στοιχεία του άλλου, δίχως την υποχρέωση να τον έχεις ολόκληρο.


Η φαντασιωτική αισθησιακή σχέση μέσω Inter­net δεν δημιουργεί υποχρεώσεις, δεν ζητά δεσμεύ­σεις, δεν κοστίζει οικονομικά. Το ζήτημα που όμως αναδύεται δεν είναι ηθικό, είναι υπαρξιακό. Αν οι διαφορετικές ανάγκες είναι αυτονομημένες και ζη­τούν κατά καιρούς την ικανοποίησή τους, τότε δεν είναι επόμενο η ζωή να κατακερματίζεται;


Η αλλοτρίωση του εαυτού έχει συγκεκριμένο ση­μείο εκκίνησης, αλλά αυτονομημένη έκβαση, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Η εγκατάλειψη του εαυτού, η απομάκρυνση από τους φίλους και τους γνωστούς, η απογοήτευση από την πραγματική ζωή με το συνεπαγόμενο κλείσιμο, οδηγεί στη φα­ντασίωση μιας σχέσης μέσω Internet ως απελπι­σμένη τελευταία αίσθηση ζωής.


Mια ιστορία


Ο νέος άντρας μπαίνει αναστατωμένος στο γρα­φείο μου και δηλώνει: "Είμαι ερωτευμένος με κάποια του δεν έχω συναντήσει ποτέ!".


Η ιστορία τον ιντερνετικού έρωτα με μια Σόνια 27 ετών, που η επικοινωνία μαζί της στο chat τον έκανε να νιώσει ότι μπορεί να υπάρχει ένας άλλος άνθρωπος, μια γυναικεία ύπαρζη που να του είναι Απαραίτητη. Για πρώτη φορά ένιωσε τόσο ελεύθε­ρος, ώστε να ανοίξει την καρδιά του και να εκφράσει συναισθήματα και σκέψεις, που ως τότε ήταν βαθιά καταχωνιασμένα.
Ήταν σημαντικά υπέρβαρος και είχε παραιτη­θεί από την ιδέα ότι θα μπορούσε να ενδιαφερθεί κάποια κοπέλα σοβαρά γι αυτόν. Επομένως το θέ­μα έρωτας δεν το είχε αγγίζει ποτέ ως τότε. Και έρχεται η Σόνια 27 ετών, από το πουθενά, να τον κάνει να νιώσει ότι μπορεί να ζωντανέψει και αυ­τό το κεφάλαιο στη ζωή του.


Η επικοινωνία κρατά έζι μήνες. Τρεις με τέσσερες ώρες την ημέρα είναι συγκεντρωμένος στον υπολογιστή, γράφοντας και διαβάζοντας εζομολογητικά μηνύματα που αφορούν το σύνολο της ζω­ής. Αυτός, ένας απόκοσμος άνθρωπος, που ποτέ δεν υπήρξε νέος, αθλείται συστηματικά για να την συναντήσει. Και μαζί με την άθληση ξυπνούν και άλλες θετικές πλευρές του εαυτού του που παρέ­μεναν εν υπνώσει.


Αλλά, όταν της στέλνει φωτογραφίες και ζητά δικές της, εκείνη υπεκφεύγει. Είναι που η Σόνια 27 ετών φοβάται και κρύβεται για τους δικούς της λό­γους; Είναι που η Σόνια 27 ετών δεν υπάρχει, όπως ισχυρίζονται κάποιοι που προσπαθούν να τον συνε­τίσουν; Ότι αντί για Σόνια 27 ετών, μπορεί να υπάρ­χει μια Κατίνα 78 ετών ή ένας Μπάμπης 44 ετών;


Εκείνος επιμένει. Η Σόνια 27 ετών γι’ αυτόν υπάρχει και είναι ο μόνος άνθρωπος που τον κατα­λαβαίνει. Αλλά, όταν τής προτείνει να συναντηθουν εκείνη πρέπει να φύγει  σε μια μακρινή επαρ­χιακή πολη για μια δουλειά ττον βρήκε εκεί και που δεν θα μπορούσε να την αφήσει.Η Σόνια 27 ετών γι αυτόν υπάρχει και είναι ερωτευμένος μαζί της. Είναι φορές που η υποκει­μενική πραγματικότητα, ακόμη και η φαντασιωτική, είναι σημαντική για την ύπαρξη. Είναι κάποιες φορές που η ύπαρξη φάχνει την αφορμή για να ξυπνήσει από τον λήθαργο. Είναι τότε που ανα­καλύπτει μια Σόνια 27 ετών για να την εχει ως μούσα στο ξύπνημά του.


Η Σόνια 27 ετών που για εκείνον υπήρξε, άλλο- θα είναι η αφετηρία για αναζήτηση μιας πραγ­ματικής ζωής και επομένως και του εαυτου του και άλλοτε η Σόνια 27 ετών θα αποτελέσει την οριστι­κή φυλακή, αφού ποτέ δεν θα προσπαθήσει να την α­νακαλύψει εκεί που πραγματικά υπάρχει. Δίπλα του.


Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης Απόσπασμα από το βιβλίο Έρωτας ή τίποτα- Εκδόσεις Αρμός

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X