Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Αυνανισμός: Τι συμβαίνει στους όρχεις αν δεν εκσπερματίσεις;
Αυνανισμός: Τι συμβαίνει στους όρχεις αν δεν εκσπερματίσεις; thumbnail

Αυνανισμός: Τι συμβαίνει στους όρχεις αν δεν εκσπερματίσεις;

Ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου απαντά σε ερωτήσεις για τον αυνανισμό 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Ο αυνανισμός βλάπτει τη μελλοντική γονιμότητα του άντρα;


Η εκσπερμάτιση του αυνανισμού περιέχει σπέρμα ποιοτικά όμοιο με την εκσπερμάτιση μιας σεξουαλικής επαφής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ειδικά στον αυνανισμό πιθανές βλαπτικές συνέπειες για τη γονιμότητα. Ακόμα και στις περιπτώσεις πολύ συχνών αυνανισμών δεν επηρεάζεται η γονιμότητα γιατί η παραγωγή σπερματοζωαρίων είναι ταχύτατη και με τον τρόπο αυτό αντικαθίστανται γρήγορα τα σπερματοζωάρια που βγαίνουν με κάθε εκσπερμάτιση. Το επιχείρημα ότι ο αυνανισμός μπορεί να βλάπτει τη γονιμότητα αποτελεί κατάλοιπο της εποχής της ενοχοποίησης του αυνανισμού για την εμφάνιση κάθε αρρώστιας.


Αν ο αυνανισμός δεν καταλήξει σε εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει το γεννητικό σύστημα του άντρα ή να δημιουργήσει πόνους;


Όχι, γενικά δεν δημιουργούνται προβλήματα, πέρα από "κράμπες" στους όρχεις, που είναι αποτέλεσμα συσπάσεων των γεννητικών οργάνων. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί αυτή η κατάσταση να διαταράξει το μηχανισμό της εκσπερμάτισης.


Ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει οργανικό ή άλλο πρόβλημα;


0 αυνανισμός δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα οργανικό πρόβλημα. 0 μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει δεν είναι από τον αυνανισμό αλλά από ία συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιιίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδανώνησης, της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X