Αρχική / Πολιτισμός / City life / Η συναυλία για τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα που ακυρώθηκε
Η συναυλία για τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα που ακυρώθηκε  thumbnail

Η συναυλία για τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα που ακυρώθηκε

Προγραμματίστηκε, ανακοινώθηκε αλλά δεν έγινε τελικά ποτέ. Ποιος αλήθεια φταίει; Η ΕΡΑ που δεν τα υπολόγισε σωστά ή οι κληρονόμοι του Μάνου Χατζιδάκι που παρουσιάζονται υπέρ το δέον αυστηροί με το έργο του;


Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Ιουνίου που συμπληρώνονταν 22 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Η ΕΡΑ το διαφήμισε πολύ ποιητικά, μάλιστα. «Ο Χατζιδάκις δεν έλειψε ούτε λεπτό από τον περίφημο διάδρομο του πρώτου ορόφου του Ραδιομεγάρου ή από τους χώρους (και) του Τρίτου Προγράμματος», έγραψαν. Η συναυλία θα έβγαινε ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα. Θα συμμετείχαν η Ντόρα Μπακοπούλου, η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Ηλίας Λιούγκος και άλλοι. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν είχαν πάρει άδεια!


Η ΕΡΤ έριξε εμμέσως το φταίξιμο στον Γιώργο Χατζιδάκι, «με λύπη ανακοινώνουμε τη ματαίωση για τυπικούς λόγους δικαιωμάτων της μεσημεριανής συναυλίας για τα 22 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι που είχε οργανώσει το Τρίτο», σημειώνουν. Στην ΕΡΤ πνέουν μένεα για τους κληρονόμους του Μάνου Χατζιδάκι, αυτοί ήταν όπως υποστηρίζουν που δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της δωρεάν συναυλίας επειδή δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως, καταλλήλως κ.ο.κ.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την άλλη κατηγορεί ευθέως τον Διονύση Μαλλούχο, τον Υποδιευθυντή του Τρίτου Προγράμματος και ζητάει την παραίτησή του ή και την καρατόμησή του ακόμα. «Εκτός όλων των άλλων», γράφουν στην ανακοίνωσή τους, «έχει καταφέρει να διασύρει και να απαξιώσει το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ με την αλαζονική, πρόχειρη και επιπόλαιη προσέγγισή του για τη ζωντανή συναυλία – αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, που είχε εξαγγείλει το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΤ, με γνωστούς συντελεστές και πολλούς φανατικούς ακροατές που είχαν ζητήσει να είναι παρόντες και η οποία ακυρώθηκε. Η συγκεκριμένη συναυλία διαφημίστηκε τόσο πολύ από την ΕΡΤ, τα sites και τον τύπο, που είναι αναντίστοιχο σήμερα να μην έχει γίνει καμμία ενέργεια από τη διοίκηση της ΕΡΤ προς τον υπαίτιο αυτής της απαξιωτικής και προσβλητικής για την ΕΡΤ ακύρωσης. Σε αντίθετη περίπτωση τέτοιου μεγέθους σφάλματος; λάθους; ανικανότητας; επιπολαιότητας; ακόμα και παράλειψης, ο οποιοσδήποτε άλλος θα είχε καρατομηθεί, θα είχε ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου ή ακόμα και για ελάσσονος σημασίας και όχι αυτού του τεράστιου μεγέθους γεγονότος, θα είχε βγει απόφαση με την τιμωρία από τον Γενικό Διευθυντή».


 


Πηγή: e-tetradio.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X