Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τα 7 σημάδια ότι αξίζει κάποιος να είναι φίλος σας
Τα 7 σημάδια ότι αξίζει κάποιος να είναι φίλος σας  thumbnail

Τα 7 σημάδια ότι αξίζει κάποιος να είναι φίλος σας

Καλοί πραγματικοί φίλοι και φίλες


Γράφει για το www.boro.gr η Ασημίνα Κουλουκούρη


Κλινική Ψυχολόγος


www.akouloukouri.gr


 Αυτοί είναι φίλοι που αξίζει κανείς να έχει και να συντηρεί στην ζωή του, μια βαθιά φιλία μαζί τους. Εμπλουτίζουν την ζωή του και του συμπαραστέκονται. Το ένστικτό σας συνήθως σας προειδοποιεί για αυτούς, με το να αισθάνεστε άνετα κοντά τους και απόλυτα αποδεκτοί.


 Ο φίλος-η που σας συμπονά


Βασική ικανότητα του καλού φίλου, είναι να μπορεί να σας συναισθάνεται (ενσυναίσθηση και συμπόνοια) και να μοιράζεται τις αγωνίες αλλά και τις χαρές σας. Το να σας καταλαβαίνει και να σας νιώθει, είναι πολύ καλές ικανότητες, που σας κάνουν να αισθάνεστε ανετά μαζί του.


Ο φίλος που σας στηρίζει


Ο φίλος που είναι εκεί στα δύσκολα, είναι πολύ κάλος φίλος. Θα σας βοηθήσει ηθικά με υποστηρικτικά λόγια, με πράξεις ή με ιδέες, και θα θέλει να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες έχετε. Θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να σας ανακουφίσει και να σας ξαναδεί χαρούμενους.


Ο φίλος που θέλει να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι


Αυτό το αισθάνεστε και πάει μαζί με την υποστήριξη και την συμπόνοια, και αποτελεί μια γενική αίσθηση καλής πρόθεσης, για σας και την ζωή σας. Το να δείχνει γνήσιο και αληθινό ενδιαφέρον, είναι κάτι που θα αισθανθείτε πολύ ξεκάθαρα με τον καιρό, σε διάφορες δοκιμασίες της ζωής. Θέλει να είστε το καλύτερο που μπορεί να είστε και σας προωθεί σε αυτό.


Ο φίλος που επικοινωνεί ξεκάθαρα


Η ξεκάθαρη επικοινωνία, είναι βασικό στοιχείο κάθε υγιούς ενήλικης σχέσης και χρειάζεται και εσείς και ο-η φίλος-η σας, να μιλάτε ξεκάθαρα για τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας, και να μην περιμένετε ο ένας να μαντέψει τον άλλον. Στις αναπόφευκτες συγκρούσεις, είναι καλό να μπορείτε να πείτε τι σας ενοχλεί απλά, μόλις το καταλάβετε, και αυτό να γίνει σεβαστό από τον φίλο σας, και να σας μιλήσει κι εκείνος –η ξεκάθαρα. Συμφωνίες και συνειδητοί συμβιβασμοί, είναι πράγματα που διατηρούν την ισορροπία, σε μεγάλες διάφορες στον τρόπο ζωής, και καλό είναι να γίνονται. ‘Έτσι μοιράζονται οι έξοδοι και οι αποστάσεις για παράδειγμα στις εξόδους.


Ο φίλος που δεν σας κρίνει ή κουτσομπολεύει


Το να σας ακούει με ανοιχτό πνεύμα και να μην σας κρίνει, όπως ο κατήγορος φίλος είναι ευκόλως εννοούμενο, αλλά πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν. Επίσης το να μιλά μπροστά σας, και όχι πίσω σας είναι ένα προσόν, που θα πρέπει να εκτιμηθεί,  ειδικά αν σας λέει κάποιες πικρές αλήθειες, που μόνο φίλος, μπορεί να σας πει.


Ο φίλος που είστε ο εαυτός σας μαζί του


Το να αισθάνεστε ο εαυτός σας με τον φίλο-η σας, και να μπορείτε να τον/την δείτε άνετα κάθε στιγμή, πχ με πιτζάμες σπίτι σας και τα μαλλιά σας άφτιαχτα, είναι άλλο ένα προσόν που θα χρειαστεί στις δύσκολες μέρες. Με ναρκισσιστές φίλους για παράδειγμα, αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, γιατί θα σας περιφρονήσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε απεριποίητοι και τιποτένιοι.


Ο φίλος που γελάτε μαζί και δεν χρειάζεται να κάνετε πολύ προσπάθεια


Το να γελάτε μαζί είναι μοναδική εμπειρία, και χαλαρώνει και τους δύο. Δεν είναι μόνο τα δύσκολα, είναι και τα ευκολά και τα χαρούμενα που δένουν δύο ανθρώπους, γι’ αυτό μην τους λέτε συνέχεια για προβλήματα σας, μετατρέποντας τους σε θεραπευτές σας, φροντίζετε να μοιράζεστε επίσης, καλές και ευχάριστες στιγμές μαζί τους.


 


 


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X