Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συγχαρητήρια Μπαν Κι Μουν για τη συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό
Συγχαρητήρια Μπαν Κι Μουν για τη συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό  thumbnail

Συγχαρητήρια Μπαν Κι Μουν για τη συμβολή της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"                                                


Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα που στάθηκε αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό και αναγνώρισε  τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην οικονομία. 


«Τα συγχαρητήριά μου για τη δική σας ηγετική στάση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και την πολιτική προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, η χώρα σας θα μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαν Κι Μουν. 


Απ' την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και τη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.


Στη συνέχεια ο Μπαν Κι Μουν θα αναχωρήσει για τη Λέσβο προκειμένου να συναντηθεί με πρόσφυγες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν.


«Η Ελλάδα έχει επιδείξει μία παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.


Ο Γ.Γ. ανέφερε ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο οικονομικών μεταρρυθμίσεων και αντιμετωπίζει κοινωνικά θέματα και τόνισε ότι παρόλα αυτά «έχετε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του τεράστιου αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί τεράστια πρόκληση για την χώρα σας και έχετε επιδείξει μιας παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη».


 


www.kontranews.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X