Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Φιλοδοξίες: Μετανιώνουμε μόνο για όσα δεν έχουμε κάνει
Φιλοδοξίες: Μετανιώνουμε μόνο για όσα δεν έχουμε κάνει  thumbnail

Φιλοδοξίες: Μετανιώνουμε μόνο για όσα δεν έχουμε κάνει


Γεμίστε φιλοδοξίες


Το μεγάλο μυστικό πίσω από την αληθινή αυτοπεποίθηση


Η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα ευτυχίας και ολοκλή­ρωσης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανακαλύψτε τι δίνει νόημα στη ζωή σας και προσπαθήστε να το επιτύχετε.


Αυτό ήταν! Ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά είναι τρομακτικό πόσο εύκολα μπορεί να συνηθίσετε να παρασύρεστε σαν χαμένοι ανάμεσα στα συναισθήματα. Επειδή το βασικό στοιχείο σε όλα σχεδόν τα προ­βλήματα αυτοπεποίθησης είναι ότι δεν νιώθετε ολοκληρωμένοι, εάν προσπαθήσετε για κάτι που επιθυμείτε να πετύχετε, θα σας κάνει αυτο­μάτως να νιώθετε ωραία για τον εαυτό σας. Αντί να κάθεστε και να βλέπετε τη ζωή να περνάει, αρπάξτε την από τον σβέρκο και κάντε αυτό που θέλετε. Τότε θα αισθάνεστε ότι ενεργοποιείστε και εμπνέεστε, αλλά θα νιώθετε επίσης και μεγαλύτερη ευτυχία και ελπίδα. Για να εδραιώ­στε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε


Γεμίστε φιλοδοξίες


Συγχαρητήρια! Φτάοατε στο τελικό οτάδιο της μάχης κατά της ανασφά­λειας, κι αυχό είναι ήδη ένα κατόρθωμα. Όμως δεν θα τελειώσουμε εδώ, χωρίς να σας αποκαλύψουμε ένα τελευταίο μυστικό που κρύβεται πίσω από την αληθινή και μόνιμη αυτοπεποίθηση:


Το μεγάλο μυστικό πίσω από την αληθινή αυτοπεποίθηση


Η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα ευτυχίας και ολοκλή­ρωσης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανακαλύψτε τι δίνει νόημα στη ζωή σας και προσπαθήστε να το επιτύχετε.


Αυτό ήταν! Ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά είναι τρομακτικό πόσο εύκολα μπορεί να συνηθίσετε να παρασύρεστε σαν χαμένοι ανάμεσα στα συναισθήματα. Επειδή το βασικό στοιχείο σε όλα σχεδόν τα προ­βλήματα αυτοπεποίθησης είναι ότι δεν νιώθετε ολοκληρωμένοι, εάν προσπαθήσετε για κάτι που επιθυμείτε να πετύχετε, θα σας κάνει αυτο­μάτως να νιώθετε ωραία για τον εαυτό σας. Αντί να κάθεστε και να βλέπετε τη ζωή να περνάει, αρπάξτε την από τον σβέρκο και κάντε αυτό που θέλετε. Τότε θα αισθάνεστε ότι ενεργοποιείστε και εμπνέεστε, αλλά θα νιώθετε επίσης και μεγαλύτερη ευτυχία και ελπίδα. Για να εδραιώ­σετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και με ποιες αξίες επιθυμείτε να ζήσετε. 0 καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε είναι να φτιάξετε μια δική σας λίστα με τις φιλοδοξίες σας.
Η λίστα των φιλοδοξιών είναι απλώς ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος για να ονομάσουμε το γνωστό σε όλους πρόγραμμα. Προγραμματίστε αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και σχεδιάστε το πώς θα το επιτύχετε. Έτσι θα τετραπλασιάσετε τις πιθανότητες να το κάνετε αντί να σκέφτεστε αόριστα «εντάξει, ωραία θα ήταν να το δοκιμάσω κάποτε», θα γίνει πιο ξεκάθαρη η πορεία που θέλετε να χαράξετε, τα πράγματα στα οποία θέλετε να εστιάσετε, αλλά και τι είναι τελικά πιο σημαντικό για εσάς.


Το κυνήγι ενός στόχου θα σας κάνει να νιώσετε υπερήφανοι που αναλαμβάνετε δράση και σίγουροι για τον εαυτό σας επειδή θα είστε σε θέση να αποδείξετε σε εσάς ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε κάτι με επι­τυχία και συνεπώς το άγνωστο δεν θα πρέπει να σας τρομοκρατεί. Οι στόχοι σάς προσφέρουν μια αίσθηση σκοπού και ελπίδας και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεπερνάτε τη ρουτίνα. Επεξεργαστείτε ένα ευρύ­τερο σχέδιο, θέστε εφικτούς στόχους και δουλέψιε γι' αυτούς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί και ο τρόπος με τον οποίο ορίζετε τον εαυτό σας. Δεν είστε το άτομο που ήσασταν πριν από λίγο καιρό. Τώρα είστε κάποιος που έχει ξεκάθαρους στόχους. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι μετανιώνουν περισσότερο για όσα δεν έκαναν στη ζωή τους απ’ ό,τι γιι αυτά που έκαναν.


Παράδειγμα: Το τέλμα του Τζο


Ο Τζο είχε κολλήσει για χρόνια σε μια δουλειά που θεωρούσε τελ­ματωμένη. Δεν υπήρχε προοπτική προαγωγής και ενώ είχε προσπα­θήσει να επεκτείνει τον ρόλο του για να περιλαμβάνει περισσότερη πρόκληση οι προϊστάμενοί του κοντράριζαν οποιαδήποτε ιδέα του, επειδή φοβούνταν ότι θα ζητούσε αύξηση ή αλλαγή θέσης, κι αυτά δεν μπορούσαν να του τα προσφέρουν.


Η προσωπική του ζωή ήταν κι αυτή ανύπαρκτη. Πριν από έναν χρόνο είχε περάσει έναν δύσκολο χωρισμό κι από τότε ήταν μόνος. Δεν ήξερε πώς να αρχίσει και πάλι να βγαίνει ραντεβού, ενώ είχε αφήσει κάποιες από τις φιλίες του να χαθούν και δεν του ήταν εύκολο να τις ξαναβάλει στη ζωή του.


Η κάθε μέρα περνούσε αργά και ένιωθε ότι δεν είχε να περιμένει τίποτα. Το μόνο που ήθελε να κάνει πραγματικά ήταν να γράψει ένα μυθιστόρημα, αλλά επειδή δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση και το μόνο που είχε γράψει εδώ και χρόνια ήταν μια δυο κάρτες αισθανόταν ότι δεν έχει τα προσόντα και θεωρούσε βλακώδες και μόνο που το σκεφτόταν. Δεν είχε μιλήσει ποτέ σε κανέναν για το όνειρό του επειδή πίστευε ότι θα τον κοροΐδευαν. Οι άνθρωποι που έγραφαν βιβλία ήταν διαφορετικοί, δεν ήταν σαν αυτόν. Πώς τολμούσε να σκεφτεί ότι θα γινόταν συγγραφέας;


Εάν αποδεχόταν απλά ότι η επιθυμία του να γράψει είναι βάσιμη και άξια προσοχής, ο Τζο θα ένιωθε πολύ καλύτερα. Προς το παρόν την κρύβει σαν ένοχο μυστικό, σαν να είναι κάτι για το οποίο πρέπει να διεγείρεται με κάτι, όταν όμως κάνετε κάτι αναπάντεχο μπαίνει σε λει­τουργία ολόκληρο το σύστημα -θα νιώθετε ενθουσιασμένοι και γεμάτοι κίνητρα, ο οργανισμός σας θα βρίσκεται σε εγρήγορση και η συμπερι­φορά σας θα αντανακλά αυτή τη νέα ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό να αναζητάτε το καινούργιο στη ζωή σας.
Εάν ο Τζο είχε γράψει στο σημειωματάριό του: «Στόχος: να γράψω ένα μυθιστόρημα» και είχε σπάσει αυτό τον στόχο σε βήματα, θα αισθα­νόταν την έξαψη της προσμονής. Τα βήματα θα μπορούσαν να είναι τα ακόλουθα:
  1. Να ψάξω να βρω ένα μάθημα δημιουργικής γραφής.

  2. Να τηλεφωνήσω για πληροφορίες.

  3. Να γραφτώ στο μάθημα.

  4. Να ζητήσω από έναν καθηγητή να με βοηθήσει να αποφασίσω το επόμενο βήμα.


Όταν έχετε ένα πρόγραμμα, το μυαλό σας εστιάζει σε αυτό, κι αντί να βλέπετε τις ιδέες σας σαν ένα όνειρο αρχίζετε να τις κάνετε πραγματικό­τητα. Όλοι έχουν όνειρα – γιατί να γελάσει κάποιος με τα δικά σας; Πρέπει να πιστέψετε ότι είναι δυνατόν να γίνουν. Κανένας δεν έγινε λογοτέχνης, ζωγράφος ή επιχειρηματίας ενώ καθόταν στο σπίτι του και περίμενε να τον παρακαλέσουν να το κάνει. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι ξεκίνησαν από κάπου.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X