Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός (βίντεο)
Στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός (βίντεο) thumbnail

Στο Στρασβούργο ο Πρωθυπουργός (βίντεο)

«Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης επισημαίνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται «ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο».


«Η Ε.Ε. των προκλητικών αντιφάσεων που έχει ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα αλλά κλειστά στους πρόσφυγες, αυτή η Ευρώπη που μόνη της απομειώνει τη συνοχή της είναι μία Ευρώπη σε βαθιά κρίση και δεν μπορεί να πείσει τους λαούς της ότι έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν» τόνισε ο Πρωθυπουργός.


Ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα θεσμική αναδιοργάνωση της ήδη ελαστικής αγοράς εργασίας και όχι την πλήρη ισοπέδωσή της.»


«Οι πολιτικές απορρύθμισης μέσω των μνημονίων ωθούν τα κράτη-μέλη ακόμα και σε παραβίαση των κοινωνικών υποχρεώσεών τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός.


Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διαχείρισης της κρίσης με επίκεντρο τη γενικευμένη λιτότητα έχει πλέον αποδειχθεί» συμπληρώνοντας ότι η κρίση δεν είναι πίσω μας, είναι εδώ και συνεχίζεται.


Ο Πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό επισημαίνοντας ότι την τελευταία περίοδο η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


«Μόνο όλοι μαζί στην Ευρώπη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση» ανέφερε ενώ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα για το έργο του.


Επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει πρόταση στην Κομισιόν ώστε τα ασυνόδευτα μικρά παιδιά που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα πριν από τις 19 Μαρτίου, να περιληφθούν κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.


Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο δημοψήφισμα της Βρετανίας ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του βρετανικού λαού, θα πρέπει να προβληματιστούμε για το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη.»Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter, ο κ. Τσίπρας νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ.


«Στο Στρασβούργο με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγκραμούντ», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter. 


Φωτογραφία ανέβηκε επίσης στο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Τwitter από τη συνάντησή του με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Τζάγκλαντ.


«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια μπορούν να απαντηθούν, όχι με λιγότερη ή περισσότερη, αλλά με μια καλύτερη Ευρώπη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.Πηγή: amna.gr, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X