Πουρές από γλυκοπατάτα!

<p><strong><span style="font-size: 1.17em;">Υλικά συνταγής</span></strong></p>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>10</strong> <span>γλυκοπατάτες μεγάλες</span></span></li>
<li><span><strong>2 φέτες </strong><span>μπέικον ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3/4 φλ. τσαγιού </strong><span>φρέσκο γάλα</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>βούτυρο γάλακτος</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό, περίπου για 40΄. Τρυπάμε με πιρούνι, κι αν είναι μαλακές, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά, γιατί με το βράσιμο ρουφάνε πολύ νερό. Τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλα του πουρέ ή στο μίξερ. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ροδίζουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει για 2΄. Προσθέτουμε και τον πουρέ, καθώς και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τον διατηρούμε ζεστό ως το γαρνίρισμα.</p>
<p> </p>
<p><em><strong>Σημείωση:</strong> Η ελληνική γλυκοπατάτα είναι πεντανόστιμη και έχει υπόλευκο χρώμα. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε γλυκοπατάτα Αμερικής με χρώμα πορτοκαλί. Αναμείξτε τα δύο είδη, γιατί από την ελληνική θέλουμε τη γεύση της και από την Αμερικής το τέλειο πορτοκαλί χρώμα της.</em></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα