Αρχική / More / Εργασιακά / Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά
Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά thumbnail

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης σας απαντά

Αναγνώστρια μας ρωτά: 


Ευαγγελία: σας παρακαλώ να με συμβουλέψετε τι θα κάνω ώστε να μπορέσω να συμπληρώσω τους μήνες που υπολείπονται για να θεμελιώσω το δικαίωμα της συνταξιοδότησης. Πιο συγκεκριμένα, σας αναφέρω ότι ήμουν ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ επί δεκαπενταετίας αλλά αναγκάστηκα να κλείσω την επιχείρηση τρεις μήνες προτού συμπληρώσω την 15ετία, οπότε και στα 65 έτη θα μπορούσα να κατοχυρώσω το δικαίωμα της καταβολής της ελάχιστης σύνταξης. Με τις παρούσες συνθήκες ποιές είναι ακριβώς οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν προκειμένου να πραγματοποιήσω την αυτασφάλιση στο ΙΚΑ. Σας ευχαριστώ πολύ. 


Υ.Γ.: Ήμουν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ αλλά ο εργοδότης μου δεν μου έβαζε τα ένσημα κάποιων ετών. Είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο να αποδειχτεί αυτό . Αυτό έγινε αρκετά χρόνια πριν, περίπου 30 χρόνια πίσω.
 


Ο συνεργάτης μας Εργατολόγος – Δικηγόρος Δημήτρης Μουσελίμης (www.e-syntaxi.gr)  απάντησε στο ερώτημά σας


 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχάς για να θεμελιώσετε δικαίωμα σύνταξης πρέπει πλέον να συμπληρώσετε το 67ο έτος της ηλικίας σας. Εν συνεχεία δεν χρειάζεται να κάνετε αυτασφάλιση στο ΙΚΑ. Θα καταθέσετε το αίτημα για σύνταξη γήρατος στον ΟΑΕΕ και θα επιλέξετε την επιλογή της προαιρετικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (υπάρχει σχετική επιλογή στην έντυπη αίτηση του ΟΑΕΕ).Τα ένσημα του ΙΚΑ δεν μπορούν να αναζητηθούν λόγω παραγραφής.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X