Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Εγκυμοσύνη και πρώτος υπέρηχος του μωρού: Ερωτήσεις μαμάδων και απαντήσεις
Εγκυμοσύνη και πρώτος υπέρηχος του μωρού: Ερωτήσεις μαμάδων και απαντήσεις thumbnail

Εγκυμοσύνη και πρώτος υπέρηχος του μωρού: Ερωτήσεις μαμάδων και απαντήσεις

Σε τι χρειάζεται


Ο υπέρηχος αυτός βοηθάει τους ειδικούς να υπολογίσουν την ακριβή ηλικία του μωρού σας και να εκτιμήσουν την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού (ΠΗΤ). Αυτός ο αρχικός υπέρηχος βοηθάει να ελεγχθούν και άλλα πράγματα, όπως πόσα μωρά κυοφορείτε, αλλά και ο παλμός της καρδιάς του εμβρύου. Αν και αυτός ο υπέρηχος δεν εξειδικεύεται στο να εντοπίσει πιθανές ανωμαλίες, μερικές φορές κάποια προβλήματα ανιχνεύονται.


Πώς προετοιμάζεστε


Ενδέχεται να σας ζητηθεί να είναι γεμάτη η ουροδόχος κύστη σας καθώς αυτό σπρώχνει προς τα πάνω τη μήτρα και έτσι δίνει καλύτερη εικόνα στον 


υπέρηχο. Να γνωρίζετε πως μερικές φορές όι υπέρηχοι μπορεί να εντοπίσουν απρόβλεπτα ευρήματα αλλά να είστε ψύχραιμες και όλα θα πάνε καλά!


Τι συμβαίνει


Ο γιατρός θα σας κάνει τον υπέρηχο. Θα ξαπλώσετε, θα σηκώσετε την  μπλούζα σας και θα κατεβάσετε τη φούστα ή το παντελόνι σας. Θα σας βάλει ζελέ στην κοιλιακή χώρα και μετά, θα μετακινήσει σε όλη την κοιλιακή χώρα ένα ειδικό μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο με την οθόνη του υπολογιστή για να έχει καθαρή εικόνα του μωρού.


Θα πονέσει;


Δεν πονάει. Ίσως νιώσετε το κρύο ζελέ στην κοιλιά σας, ενώ ο αισθητήρας μπορεί να σας πιέσει λίγο. Το μωρό δε νιώθει τίποτα!


 Ποιος θα σας συνοδεύσει


Συνήθως, επιτρέπεται να είναι ένας ενήλικας μαζί σας. Μπορεί να θέλετε να είστε με τον πατέρα του μωρού, τη μητέρα σας ή μια φίλη.

Πώς γίνεται


0 υπερηχογράφος στέλνει κύματα υψηλής συχνότητας στην κοιλιακή χώρα και καταγράφει τις αντηχήσεις, από τις οποίες δημιουργείται μια εικόνα δύο διαστάσεων.


 


ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ


Γίνεται μεταξύ της ενδέκατης και της δέκατης τέταρτης εβδομάδας και ελέγχει για σύνδρομο Down ή άλλα προβλήματα. Μετράει το πάχος της αυχενικής μοίρας του εμβρύου, δηλαδή το υγρό που υπάρχει κάτω από το δέρμα του αυχένα, και σε συνδυασμό με μια απλή εξέταση ρματος υπολογίζονται οι πιθανότητες κινδύνου.


 


Kείμενο του Δρ Αλέξανδρου Καλογερόπουλου. Απόσπασμα από το βιβλίο Εγκυμοσύνη πρακτικός οδηγός με συμβουλές Εκδόσεις Ψυχογιός 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X