Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / "Απατώ τη γυναίκα μου αλλά δε θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου"
"Απατώ τη γυναίκα μου αλλά δε θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου" thumbnail

"Απατώ τη γυναίκα μου αλλά δε θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου"


ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ: Η διανοητικοποιημένη φαντα­σίωση ότι μπορεί να διατηρείται η ακεραιότητα του γάμου, ο οποίος καταγράφεται ως σημαντικός, πα­ρά την ύπαρξη ευκαιριακών σεξουαλικών σχέσεων.


Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης


Στα πλαίσια αυτά το ευκαιριακό σεξ είναι μια αποφόρτιση που έχεις δικαίωμα να προσφέρεις στον εαυτό σου. Είναι μια παρένθεση στο κείμενο, που δεν το επηρεάζει ουσιαστικά. Αν μπορούσε και ο σύ­ντροφος να το δει με κατανόηση και όχι με παρά­λογη υστερία, όλα θα ήταν καλύτερα.


Δεν σου περνάει όμως από το μυαλό ότι, αν και εκείνος είχε την ίδια στάση, τότε η σχέση δεν θα ήταν η ίδια όπως τώρα. Ο σύντροφος που αντίστοι­χα θα προσανατολιζόταν προς την ατομική του ευ­χαρίστηση, δεν θα ήταν ο ίδιος που έχεις, λίγο πιο ξένοιαστος, αλλά κάποιος εντελώς άλλος, που δεν θα τον επέλεγες για σύντροφο ζωής.


Μια ιστορία


Ο μεσήλικος άντρας ήλθε στο γραφείο μου με  casual chic ντύσιμο. Κάθισε στην πολυθρόνα και με ύφος εμπορικού deal μ€ κοίταζε ευ­θέως στα μάτια και με άνετο ύφος είπε: "Λοιπόν, γιατρέ, δεν χρειάζεται να τρώμε τον χρόνο μας με λεπτομέρειες. Όπως ξέρεις, ήλθα γιατί η γυναίκα μου το απαίτησε, για να μη ζητήσει διαζύγιο. Πήρε είδηση για μια σχέση μου, που δεν ξέρω και εγώ πώς μου ξεφυγε και δεν έσβησα τα μηνύματα.
Μετά από αυτό έχει αγριέφει και εξετάζει το κά­θε τι και μου κάνει τη ζωή δύσκολη. Μου ζητά να περιορίσω τα επαγγελματικά μου ταξίδια και απαιτεί να με συνοδεύει. Ζητά να διακόφω την επι­κοινωνία με παλιές μου σχέσεις και να της υποσχεθώ ότι δεν θα ξανακάνω καμιά άλλη παράλλη­λη σχέση.


Εγώ θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου! Δεν θέλω να μεγαλώσει το παιδί μου μακριά από μένα, άλλωστε και εγώ παιδί χωρισμένων γονιών είμαι. Η γυναίκα μου καλός άνθρωπος είναι, δεν έχω παράπονα αλλά, μεταξύ μας, άντρας είσαι κι εσύ, το καταλαβαίνεις, αυτά που ζητά δεν γίνονται. Δεν θα αλλάξω τώρα, μετά από μια ζωη που ζού- σα έτσι".


Τον ρώτησα για το τι ζητούσε ο ίδιος και με άνε­ση ζήτησε να τον αφήσω εκείνον ήσυχο και να φρο­ντίσω η γυναίκα του να τον καταλάβει.


Τον καταλάβαινα πολύ καλά, αλλά όχι όπως αυ­τός ζητούσε. Καταλάβαινα την αδυναμία του να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες μιας ολοκληρωμένης ερωτικής σχέσης. Καταλάβαινα την απο­σύνθεση που διαπερνούσε τη ζωή του. Καταλά­βαινα τον πόνο του, να πρέπει να απολογείται για κάτι που δεν το θεωρούσε κακό. Καταλάβαινα την αγάπη του στο παιδί του, που όμως ήταν αντί­στοιχη με εκείνη που και αυτός είχ€ δεχθεί. Λειφή.Καταλάβαινα ότι οι ευκαιριακές σεξουαλικές σχέσεις είτε οι πολλές παράλληλες σεξουαλικές σχέσεις ήταν το ηρεμιστικό του, που θα του επέ­τρεπε να είναι αποτελεσματικός στις επαγγελμα­τικές του συμφωνίες. Καταλάβαινα ότι η κατάκτηση του οικονομικού κέρδους ήταν το πιο σημα­ντικό στοιχείο του εαυτού του, γιατί έτσι μπορού­σε να καλύπτει τις ανασφάλειές του και να νιώθει σημαντικός που μπορεί να ελέγχει τις καταστά­σεις και τους ανθρώπους. Δυστυχώς τον καταλά­βαινα πολύ καλά.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X