Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Έλλειψη ελκυστικότητας μεταξύ των συντρόφων και σεξουαλικά προβλήματα
Έλλειψη ελκυστικότητας μεταξύ των συντρόφων και σεξουαλικά προβλήματα  thumbnail

Έλλειψη ελκυστικότητας μεταξύ των συντρόφων και σεξουαλικά προβλήματα

3 Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική υγεία 


Ελλειψη ελκυστικότητας μεταξύ των ερωτικών συντρόφων


Αυτού του είδους αιτιάσεις συνήθως αντανακλούν άλλα συναισθηματικά προβλήματα στις σχέσεις του ζεύγους ή σωματικές μεταβολές που προκύπτουν από παθολογικές καταστάσεις.


Κακή επικοινωνία


Πολλά ζευγάρια με σεξουαλική δυσλειτουργία παρουσιάζουν δυσκολίες στο να συζητήσουν τα προβλήματά τους, συμπεριλαμβανομένου και του σεξουαλικού.


Έτσι, όχι μόνο οι σύντροφοι δεν εκφράζουν τις επιθυμίες και ανάγκες τους. αλλά προσπαθούν να μαντέψουν τις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που δυσκολεύουν τo σύντροφό τους. Δυσκολίες στην επικοινωνία του ζεύγους θα πρέπει να εντοπίζονται έγκαιρα κατά την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.


Διαταραχή στις γενικές σχέσεις του ζεύγους


Η δυσαρμονία στις σχέσεις ενός ζεύγους δυσχεραίνει τη συνεργασία για την επίλυση του προβλήματος και γι’ αυτό θεωρείται Βασικός παράγοντας διατήρησης μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Για τα περισσότερα ζευγάρια, σεξουαλικότητα, συναισθηματικότητα, εμπιστοσύνη και αρμονία διαπλέκονται, ώστε το ένα είναι δυνατό να επηρεάζει όλα τα άλλα. Μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί, αν οι σύντροφοι νιώθουν μνησικακία ο ένας για τον άλλο. Αρκετές φορές οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες μπορεί να είναι δευτερογενείς, ως αποτέλεσμα διαταραχής στις γενικές σχέσεις του ζεύγους. Στις σοβαρές διαταραχές των γενικότερων σχέσεων ενός ζεύγους, συνιστάται αρχικά ψυχοθεραπεία για τη διόρθωσή τους και στη συνέχεια ψυχοθεραπεία για τη σεξουαλική δυσλειτουργία, αν δεν έχει στο μεταξύ αποκατασταθεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X