Αρχική / Teens / Τα 8 πράγματα που δεν θα σου πει κανείς για τη ζωή μετά το σχολείο
Τα 8 πράγματα που δεν θα σου πει κανείς για τη ζωή μετά το σχολείο  thumbnail

Τα 8 πράγματα που δεν θα σου πει κανείς για τη ζωή μετά το σχολείο

Συγχαρητήρια για τα περίπου 18 πιο εύκολα χρόνια της ζωής σου. Αν η ζωή ήταν ένα βίντεο-παιχνίδι σαν αυτά που παίζει το αγόρι σου ή κι εσύ, μόλις πέρασες τις πίστες στο "easy" και σιγά σιγά φτάνεις σε αυτές με την μέτρια δυσκολία. Ανησυχείς και ταυτόχρονα ανυπομονείς για όλα όσα σε περιμένουν από εδώ και πέρα. Πριν όμως ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι στην ενήλικη ζωή, διάβασε όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις, αλλά μπορεί και να μην στα πει κανένας. 


1. Όλα θα πάνε καλά Η ζωή σου στο σχολείο νόμιζες ότι ήταν ένα δράμα; Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το μέλλον, όπως όλοι μας άλλωστε, όλα θα είναι μια χαρά. Η μαμά σου θα είναι εκεί να σου πει πόσα λεπτά να βράσεις τα μακαρόνια και πόση σάλτσα να βάλεις, αλλά και πώς θα βάλεις πλυντήριο -σε περίπτωση που οι σπουδές σου σε στείλουν σε άλλη πόλη. Θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο που θα είναι κι αυτοί το ίδιο αγχωμένοι με εσένα! 


2. Κάποιοι φίλοι σου θα την… κάνουν


Τώρα μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο, όμως ισχύει. Με μερικούς θα βγεις για κάφε λίγες φορές στις αρχές, αλλά μετά όλο θα θέλετε να κανονίσετε και όλο δε θα βρίσκετε χρόνο και θα μείνετε απλοί φίλοι στο Facebook. Στην πραγματικότητα, οι κολλητοί σου και η παρέα σου θα είναι και αυτοί που πιθανότατα θα μείνουν μαζί σου σε όλα τα φοιτητικά χρόνια που θα ακολουθήσουν. 


3. Μπορεί να τα χαλάσεις με το αγόρι σου. Μπορεί και όχι. Όμως δυστυχώς, είναι λίγες εκείνες οι σχέσεις που τα καταφέρνουν τελικά. Κι εγώ τα χάλασα με το αγόρι μου τότε, για άλλο λόγο -αλλά δεν έχει σημασία. Θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες και οι ορίζοντες σου θα ανοίξουν όσο δε φαντάζεσαι. Αν τώρα είστε τυχεροί και πολύ αγαπημένοι, μπορεί και να μην χωρίσετε ποτέ. 


4. Δεν σου έρχεται η ωριμότητα… κατακούτελα. 


Η αποφοίτηση είναι όντως μια σημαντική στιγμή στη ζωή σου αλλά δεν είναι σαν να σου ήρθε όλη η σοφία μαζεμένη. Μέσα από τις καταστάσεις που θα ακολουθήσουν -τις πρώτες σου προσπάθειες να βρεις δουλειά, τις δουλειές του σπιτιού σε περίπτωση που μείνεις μόνη σου, θα ωριμάσεις. Πάλι θα νιώθεις χαμένη σε αρκετές περιπτώσεις και θα σκέφτεσαι ότι δεν έχεις ιδέα τι κάνεις, όμως στο τέλος… (κοίτα το νούμερο 1). 


5. Οι φιλίες σου θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια μέχρι να κρατήσουν 

Στο σχολείο, ήξερες ότι θα δεις τις φίλες σου και θα πείτε όλα τα νέα και τα κουτσομπολιά. Αλλά με το που το σχολείο τελειώσει, οι παλιές φιλίες θα χρειαστούν ιδιαίτερη φροντίδα και από τις δύο μεριές γιατί πολύ απλά δε θα βλέπεστε αναγκαστικά κάθε μέρα. Αν είστε μάλιστα σε χωριστές πόλεις, ετοιμάσου για μαραθώνιες κλήσεις στο Skype και μηνύματα σχεδόν κάθε λεπτό! 


6. Οι γονείς μάλλον θα περιμένουν περισσότερα από εσένα 


Μέχρι τώρα, ως δικαιολογία για ορισμένες μικροδουλειές του σπιτιού είχες το διάβασμα. Τώρα πρέπει να ξεχάσεις αυτά που ήξερες γιατί θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο άρα και περισσότερες υποχρεώσεις. Άσε που ορισμένα πράγματα θα πρέπει να μάθεις έτσι κι αλλιώς να τα κάνεις μόνη σου, όπως μια επίσκεψη στο ΙΚΑ ή στην εφορία για κάποιο χαρτί δικό σου. 


7. Είσαι τέλεια όπως είσαι τώρα. Είναι αλήθεια. Όταν θα κοιτάς φωτογραφίες σε πέντε χρόνια από τώρα και δεν θα βλέπεις καμιά μα καμία ατέλεια που πιθανότατα βλέπεις σήμερα, όπως για παράδειγμα τη μεγάλη σου μύτη.


8. Θα καταλάβεις με τον καιρό ότι μπορείς να κάνεις πράγματα και μόνη σου. 


Είτε όταν θα μαγειρέψεις για πρώτη φορά φαγητό μόνη σου ή όταν θα βγεις… αλώβητη από μια δημόσια υπηρεσία, σίγουρα θα νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου και πλέον θα ξέρεις ότι μπορείς να χειριστείς εύκολα πράγματα σαν ενήλικας!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X