Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας-Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη
Τσίπρας-Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη thumbnail

Τσίπρας-Σουλτς: Να ενισχύσουμε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη

H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.


«Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος» έγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Τwitter και ανέβασε τη φωτογραφία με τον Μάρτιν Σουλτς.


Ο Αλέξης Τσίπρας με δεύτερη ανάρτηση πρόσθεσε: «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Gabriele Zimmer. «Η Αριστερά έχει από καιρό προειδοποιήσει για την άνοδο της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού, ως αποτέλεσμα της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού», έγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Twitter και ανέβασε τη φωτογραφία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.


Αυτήν την ώρα ο Πρωθυπουργός συναντάται με την συμπρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο της ομάδας, Σκα Κέλλερ.«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter ο Έλληνας Πρωθυπουργός.


O Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή. Πρόκειται για τη Σύνοδο η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους. Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγράφεται η τοπική ώρα).


Σήμερα:


- 08:00, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.


- 08:45, συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gabriele Zimmer. 


- 09:15, συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


- 13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).


- 15:00 – 15:45, Αφιξη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


- 16:00 – 16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.


- 16:45 – 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Αύριο Τετάρτη:


- 09:15 – 09:45, Αφιξη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


- 10:00 – 12:30 Δεύτερη Σύνοδος εργασιών – Ατυπη Σύνοδος Κορυφής των 27 κρατών-μελών.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X