Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πολεμικές τέχνες: Να αρχίσει το παιδί μου kick boxing ή είναι επικίνδυνο;
Πολεμικές τέχνες: Να αρχίσει το παιδί μου kick boxing ή είναι επικίνδυνο; thumbnail

Πολεμικές τέχνες: Να αρχίσει το παιδί μου kick boxing ή είναι επικίνδυνο;


Το Kick boxing είναι ένα πολύ διαδεδομένο άθλημα σε όλο τον κόσμο με εκατομμύρια θαυμαστές! Τι γίνεται όμως και οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν ένα τέτοιο άθλημα; Είναι όντως τόσο επικίνδυνο;


Απαντά η επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα diatrofi.gr 
Τo kick boxing είναι πολύ παρεξηγημένο! Πολλοί γονείς το θεωρούν σαν το «άθλημα του ξύλου και της βίας» επειδή απλά έτσι έχουν ακούσει από κάπου! Η παραπληροφόρηση στις μέρες μας δυστυχώς έχει μεγάλη άνθιση! Στέλνοντας ένα παιδί ακόμα και από τα 5 του χρόνια να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα τα οφέλη που θα έχει είναι σημαντικά. Η πειθαρχία, οι κανονισμοί, και οι στόχοι (χωρίς να χάνετε η αίσθηση του παιχνιδιού) που πρέπει να ακολουθεί το κάθε παιδί το βοηθάει να βελτιώσει την προσωπικότητα του αλλά και να εξελιχθεί σαν άνθρωπος όχι μόνο μέσα στη σχολή αλλά και στο σπίτι και στο σχολείο αποφεύγοντας τους καυγάδες!


Όλοι διαπιστώνουμε ότι το μυαλό ενός παιδιού είναι σαν σφουγγάρι. Απορροφάει απίστευτες πληροφορίες σε δευτερόλεπτα! Σε αυτό πρέπει να βασίζετε ο κάθε προπονητής και να χτίζει μέσα από την προπόνηση και το παιχνίδι όχι μόνο μύες αλλά και αντιλήψεις που θα του είναι χρήσιμες σε όλη του τη ζωή. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είναι λιγότερο ευάλωτα σε κατάχρηση ουσιών και σε εμφάνιση επιθετικών συμπεριφορών ενώ εμφανίζονται ισχυρότερα στην υπεράσπιση του εαυτού τους και της σωματικής τους ακεραιότητας στους δύσκολους και βίαιους καιρούς που βιώνουμε.


Μήπως όμως χτυπήσει κατά τη διάρκεια της προπόνησης;


Το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές χάρη στον πλήρης εξοπλισμό που υποχρεούται να φοράει. Αποτελείται από: μπαντάζ, γάντια πάντα στο σωστό νούμερο του κάθε παιδιού για τη σωστή απόσβεση, μασέλα, κάσκα, καλαμίδες και προστατευτικά παπουτσάκια! Διαβάζοντας και μόνο τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο να τραυματιστεί. Και φυσικά… όχι, δεν πρέπει να σπάσει η μύτη του προκειμένου να ασχοληθεί με το άθλημα!


Επιπλέον, η ένταση της προπόνησης που αυξάνεται πάντα σταδιακά βοηθά ακόμα και τα πιο υπερκινητικά παιδιά να καταναλώνουν εκεί που πρέπει την ενέργεια τους! Αν πάλι ένα παιδί είναι χαμηλών τόνων, η ενασχόληση με ένα τέτοιο άθλημα το βοηθά να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του, κάνοντάς το περισσότερο κοινωνικό.


Σημαντικό παράγοντα για την ενασχόληση των παιδιών με το Kick Boxing, παίζει η ενημέρωση των γονέων. Η σωστή ενημέρωση, μπορεί να διαλευκάνει τους βίαιους μύθους πίσω αυτό το ευεργετικό άθλημα. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να θωρακιστούν με την σωστή καθοδήγηση του εκπαιδευτή και τη δική σας στην εκγύμναση μυαλού και σώματος, για να ανταπεξέλθουν στη ζωή που κυριολεκτικά τους ανήκει!


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X