Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Έρευνα: Ποιοι χαρακτήρες κάνουν καλό σεξ και ποιοι όχι
Έρευνα: Ποιοι χαρακτήρες κάνουν καλό σεξ και ποιοι όχι thumbnail

Έρευνα: Ποιοι χαρακτήρες κάνουν καλό σεξ και ποιοι όχι

 


Δεν έχετε ερωτική επιθυμία; Δεν έχετε οργασμό; Ίσως φταίει η προσωπικότητά σας. Το 34% των γυναικών υποφέρουν από κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα (χαμηλή λίμπιντο, ανοργασμία, ή πόνο στο σεξ και σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Τhe  journal of Sexual Medicine” το πρόβλημα αυτό μπορεί να οφείλεται στην προσωπικότητά τους.


Λίγα πράγματα γνωρίζουμε σήμερα για την επίδραση της προσωπικότητας στη σεξουαλική δυσλειτουργία. Το πόσο στρες μπορεί να έχει ένας άνθρωπος φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.


Ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα από ενδεικτικό δείγμα 50 γυναικών που εμφάνιζαν σεξουαλικά προβλήματα. Στις γυναίκες αυτές έδωσαν να συμπληρώσουν τεστ προσωπικότητας. Σκοπός των επιστημόνων ήταν να δουν ποια χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά επηρέαζαν αρντητικά τη σεξουαλική ζωή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι γυναίκες που δεν ήταν εξωστρεφείς και δεν αντιμετώπιζαν θετικά και με ενεργητικότητα τις καταστάσεις της καθημερινότητας ήταν πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή. Οι ενοχικοί χαρακτήρες που συνήθιζαν να κατηγορούν τον εαυτό τους για τις άσχημες καταστάσεις αλλά και οι αρνητικοί χαρακτήρες εμφάνιζαν μικρό βαθμό ικανοποίησης στο σεξ.


"Οι γυναίκες όμως που είναι ανοιχτές σε νέες εμπειρίες στη ζωή και πιο θετικές απολάμβανουν περισσότερο και το σεξ» τονίζει η Mary Jane Minkin, MD, Καθηγήτρια ιατρικής στο Yale University School of Medicine σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνοντας πως «Οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν την υγεία, την ψυχική τους υγεία και να ενθαρρύνουν τον εαυτό τους να ζει καλά».


Να τονίζουμε πάντως πως όσον αφορά τα σεξουαλικά προβλήματα υπάρχουν και οργανικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση πράγμα που μας υπενθυμίζει πως η κάθε περίπτωση γυναίκας είναι διαφορετική και η λύση του προβλήματος μπορεί και πρέπει να δοθεί μέσα από την ιατρική παρακολούθηση. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X