Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Οι πληγές του έρωτα: Όταν με χώρισε κατέρρευσε ο κόσμος μου
Οι πληγές του έρωτα: Όταν με χώρισε κατέρρευσε ο κόσμος μου thumbnail

Aλεξάνδρα, αναγνώστρια του boro.gr

Οι πληγές του έρωτα: Όταν με χώρισε κατέρρευσε ο κόσμος μου

Καλή σας μέρα,


Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς γιατί οι απαντήσεις που δίνουν οι ψυχολόγοι σας είναι τεκμηριωμένες και εγώ χρήζω ιατρικής αντιμετώπισης.


Τον Γενάρη του 2015 στον χώρο εργασίας μου στο  κατάστημα τραπέζης όπου εργαζόμουν ήρθε πελάτης με τον οποίο σύναψα σχέση τεσσάρων μηνών.


Όταν μου ζήτησε να χωρίσουμε κατέρρευσε ο κόσμος μου. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στην εργασία μου με αποτέλεσμα να μετακινηθώ με δυσμένεια σε άλλη θέση.


Σταμάτησα να τρώω και να κοιμάμαι κανονικά. Όλα μου μοιάζουν μάταια. Και τσακώνομαι έντονα με συγγενείς και φίλους.


Επισκέφτηκα life coacher αλλά επειδή δεν ήμουν έτοιμη για αλλαγή δεν πέτυχε.


Είμαι 35 ετών από μικρή αυτή ήταν η ηλικία που είχα βάλει ως όριο για σταδιοδρομία σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Βρίσκομαι λοιπόν σε τέλμα δεν έχω φίλους, σχέση, καλή επικοινωνία με την μητέρα που ζω στην ίδια στέγη, δεν τρώω πάλι, έχει χαθεί η ελπίδα από την ζωή μου και δεν έχω θέσει πλέον  στόχο για το μέλλον μου γιατί δεν υπάρχει κάτι που να με γεμίζει.


Είμαι αυτοκαταστροφική, εσωστρεφής και ενοχική. Αντιλαμβάνομαι ότι εγώ ευθύνομαι για την παρούσα κατάσταση μου γιατί έκανα λάθος χειρισμούς και πήρα λάθος αποφάσεις.


Προφανώς χρήζω ιατρικής παρακολούθησης όμως επειδή βρίσκομαι σε περίοδο άρνησης και αυτοτιμωρίας δεν ξέρω αν θα λειτουργούσε μια φαρμακευτική αγωγή.


 Να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για τον χρόνο αναγνώσεως του μαιλ μου. Αναμένω απάντηση σας.


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Κατσαρός
Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Φαίνεται πως έχετε πολύ αυστηρά κρητήρια και πρόγραμμα το οποίο εφόσον δεν επιτευχθεί σας θυμώνει πάρα πολύ γιατί προφανώς έχετε προσπαθήσει πολύ για να το επιτύχετε. Δε φαίνεται όμως να αμφισβητείτε το πρόγραμμά σας αλλά τον εαυτό σας σε σχέση μ'αυτό. Παρατηρείτε πολύ τις κινήσεις σας και τον τρόπο που αντιδράτε με αποτέλεσμα να έχετε αρκετά περιγραφικό τρόπο για το τι συμβαίνει μέσα σας, όμως μια περιγραφή είναι ταυτόχρονα και εξήγηση; Αν μια κριτική δεν έχει σκοπό να σας διευκολύνει, να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια νέα στρατηγική, ένα νέο μπούσουλα, ή πως να ακολουθήσετε αυτόν που ήδη έχετε, τότε ποιός είναι ο σκοπός της; Σκέφτεστε πως νιώθετε και δεν αφήνεστε στο συναίσθημα σας. Μπορεί να κρατούσε αρκετά λιγότερο αν το νιώθατε μόνο. Η επιτυχία κι η αποτυχία είναι συγκριτικά μεγέθη. Βλέπουμε τους γύρω μας και κάνουμε κρητήρια για μας, όμως έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις μας πριν μπούμε στη διαδικασία να θέσουμε στόχους; Είναι ο ρυθμός και οι τρόποι των άλλων ίδιοι με τους δικούς μας; Κι αν έχουμε διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπους αυτό γιατί είναι αποτυχία ή επιτυχία; Το αμάξι ξεκινάει με την πρώτη ταχύτητα όμως επιτάχυνση δίνει με τις επόμενες ταχύτητες, με τις οποίες δε μπορεί να ξεκινήσει. Νομίζω ότι μπορείτε να σκεφτείτε πως αυτή τη στιγμή το "τέλμα" που αναφέρετε είναι μια περίοδος όπου χρειάζεται να δείτε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας. Είναι ο χρόνος που θα σας βοηθήσει να βρείτε το δικό σας ρυθμό στη ζωή σας.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X