Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική BBQ sauce!
Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική BBQ sauce! thumbnail

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική BBQ sauce!



Υλικά



  • 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια


 


Για τη μαρινάδα



  • 40 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

  • 40 ml χυμός λεμονιού

  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

  • 240 ml σάλτσα σόγιας

  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί


 


Για τη σάλτσα BBQ



  • 300 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

  • 1 αχλάδι, χοντροτριμμένο

  • 160 ml σάλτσα σόγιας

  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι, λευκό

  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 130 ml ελαιόλαδο

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι






Μερίδες 6



Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 3 ώρες Ψήσιμο 20΄



Διαδικασία Μαρινάδα: Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.


 


Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200° C, για 15 – 17 λεπτά.


 


Σάλτσα: Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλουμε, να «βουτάμε» τα παϊδάκια μας.


 


Στο ποτήρι μας ένα Cabernet Sauvignon.


 


http://www.gastronomos.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X