Αρχική / More / Νομικά / Πώς διαχειρίζεσαι περιστατικό κλοπής χρημάτων στο γραφείο;
Πώς διαχειρίζεσαι περιστατικό κλοπής χρημάτων στο γραφείο;  thumbnail

Ο ΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Πώς διαχειρίζεσαι περιστατικό κλοπής χρημάτων στο γραφείο;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας Πριν λίγες εβδομάδες αναφέρθηκε κλοπή χρημάτων από τσαντάκι συναδέλφου τ το οποίο το άφηνε πάντα σε ένα ντουλάπι στα γραφεία εταιρίαςΕπειδή αυτό έγινε 2 φορές αναγκαστήκαμε και τοποθετήσαμε κρυφή κάμερα πάνω από το ντουλάπι του συναδέλφου Ο ποντικός επιχείρησε και τρίτη φορά να διαπράξει κλοπή από το συγκεκριμένο τσαντάκι και πιάστηκε στην φάκα 1Είναι αξιόποινη πράξη η κρυφή κάμερα 2Πως μπορεί κάποιος να το αναφέρει το περιστατικό αυτό στον ποντικό… ευχαριστώ
Στο ερώτημά σας απάντησε η δικηγόρος Χρύσα Εψίμου:
"Κατ αρχήν η χρήση κάμερας απαγορεύεται σε ιδιωτικό χώρο. Επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια συγκεκριμένης επιτροπής και τότε αυτό πρέπει να αναγράφεται κάπου. Για το λόγο αυτό κατά κανόνα οι φωτογραφίες από κάμερα δεν μπορούν να αποτελέσουν νόμιμο αποδεικτικό μέσο. Ομως, έχει δεχθεί ο Αρειος Πάγος ότι κατ΄εξαίρεση μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν δεν μπορεί μία παράνομη πράξη να αποδειχθεί αλλιώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να το καταθέσουν κάποιοι συνάδελφοι ότι έχουν την πληροφορία πως ο τάδε κλέβει και αν αυτός κινηθεί εναντίον τους ΜΟΝΟ  τότε να εμφανίσουν την κάμερα."


 

Χρύσα Εψίμου

 Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X