Αρχική / Teens / 7 συμπεριφορές που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τους φίλους σου
7 συμπεριφορές που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τους φίλους σου  thumbnail

7 συμπεριφορές που μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τους φίλους σου

Όλοι θέλουμε να έχουμε πολλούς και καλούς φίλους, όμως είναι αρκετό αυτό ή θα πρέπει να κάνουμε κιόλας προσπάθεια για να τους κρατήσουμε; Οι φιλικές σχέσεις χρειάζονται και αυτές το χρόνο τους και την προσοχή, όμορφη συμπεριφορά και φροντίδα. Δεν αρκεί μόνο να ξέρεις τον άλλο καιρό, να έχετε μεγαλώσει μαζί και να πηγαίνετε μαζί στο σχολείο. Όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα όρια μας, όλα όσα θα διαβάσεις παρακάτω όμως που μπορούν να σε οδηγήσουν στο να χάσεις τους ανθρώπους γύρω σου. Εσύ τελικά συμπεριφέρεσαι σωστά; 


1. Πιέζεις τους φίλους σου να κάνουν πράγματα για εσένα ή με εσένα 


Η κολλητή σου δεν θέλει να πάει σινεμά αλλά την σέρνεις όπως και να έχει; Θέλει να φάτε σουβλάκια αλλά φυσικά περνάει το δικό σου και τρώτε πίτσα; Ή ακόμα χειρότερα καπνίζεις και την πιέζεις να το δοκιμάσει ενώ δεν θέλει; Καταλαβαίνεις ότι αν πάντα περνάει το δικό σου, δεν θα πάει και πολύ καλά αυτή η φιλία. Ακόμα και αυτά τα μικρά πράγματα είναι σημαντικά και θα πρέπει να αφήνεις στον άλλον χώρο να εκφραστεί. 


2. Την βλέπεις ανταγωνιστικά 


Είστε φίλες, ούτε εχθροί αλλά ούτε ανταγωνιστές. Μπορεί να έχει καλύτερους βαθμούς από εσένα ή πιο όμορφα μαλλιά από εσένα και αυτό είναι μάλλον κάτι που θα πρέπει να αποδεχτείς. Κυρίως γιατί την αγαπάς. 


3. Δεν είσαι ειλικρινής 


Αυτό δε σημαίνει μόνο ότι λες ψέματα, αλλά και ότι είσαι απότομη και υποκρίνεσαι συνέχεια. Πώς θα σε συμπαθήσουν οι άλλοι αν δεν τους δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό; 


4. Την χτυπάς εκεί που πονάει


Η φίλη σου είναι κοντή κι εσύ της κάνεις πλάκα σχεδόν συνέχεια γι' αυτό; Η πλάκα έχει και τα όρια της και μπορεί να ενοχλείται από αυτό. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν αν ξέρεις ότι την ενοχλεί κάτι να το αναφέρεις συνέχεια! 


5. Δεν λες συγγνώμη όταν έχεις κάνει λάθος 


Το να αφήσεις πίσω τον εγωισμό σου θέλει ωριμότητα, αυτή είναι η αλήθεια. Είπες κάτι που δεν έπρεπε, την πλήγωσες και τώρα πρέπει να πεις συγγνώμη. Ρίξε λοιπόν τα μούτρα σου και βρείτε τα! 


6. Τη θυμάσαι μόνο όταν θέλεις κάτι 


Δεν είναι όμορφο να κρατάμε ανθρώπους για καβάτζα ή για όποτε μας βολεύει. Συνεπώς, η φιλική σχέση δεν είναι μια σχέση μόνο καθαρού κέρδους. Μην θυμάσαι λοιπόν τη φίλη σου μόνο όταν θέλεις να σε βοηθήσει με τα μαθήματα! 


7. Είσαι επικριτική


"Καλα τι είναι αυτό που φόρεσες πάλι;". Αν σε αυτή τη φράση αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείς αν είναι ευγενικό. Όλοι κρίνουμε τους άλλους, αλλά είναι διαφορετικό να το κάνεις συστηματικά. Μην σου γυρίσει σε μίσος το γεγονός ότι η φίλη σου θέλει να ντύνεται διαφορετικά, για παράδειγμα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X