Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γενικός Γραμματέας ΚΚΚ: Να προσαρμόσουμε τον Μαρξισμό στο σήμερα
Γενικός Γραμματέας ΚΚΚ: Να προσαρμόσουμε τον Μαρξισμό στο σήμερα thumbnail

Γενικός Γραμματέας ΚΚΚ: Να προσαρμόσουμε τον Μαρξισμό στο σήμερα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πρέπει να προσαρμόσει τις αρχές του Μαρξισμού στις σημερινές πραγματικότητες της Κίνας, ενώ πρέπει να είναι καινοτόμο τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη, δήλωσε σήμερα ο Σι Ζινπίνγκ, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


"Ο Μαρξισμός δεν είναι ποτέ το τέλος της αλήθειας. Ανοίγει ένα δρόμο για την αλήθεια", δήλωσε ο Σι στη διάρκεια εκδήλωσης για την 95η επέτειο από την ίδρυση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος Σι, τόνισε τη συνέχιση της πίστης του κόμματος, στο Μαρξισμό. "Αποκλίνοντας ή εγκαταλείποντας το Μαρξισμό, που αποτελεί την κεντρική καθοδηγητική θεωρία τόσο για το κόμμα, όσο και για τη χώρα, θα οδηγούσε στην απώλεια για το κόμμα μας, τόσο της ψυχής του, όσο και της κατεύθυνσης του", τόνισε.


Κάλεσε ακόμη σήμερα τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) να προωθούν διαρκώς τις μεταρρυθμίσεις. 


"Οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα είναι η βασική επιλογή που θα καθορίσει την τύχη της σύγχρονης Κίνας", τόνισε ο Σι. 


Ο γενικός στόχος της μεταρρύθμισης είναι η βελτίωση του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της διακυβέρνησης. Το βάρος επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση του οικονομικού συστήματος και στη συνέχεια σε πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις καθώς και μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη διάρθρωση του κόμματος, δήλωσε ο Σι.


Οι αρχές θα πρέπει να αποτολμήσουν να προχωρήσουν σε "χειρουργικές επεμβάσεις για επίμονες, χρόνιες ασθένειες, να "σπάσουν τα καταφύγια των διαπλεκόμενων συμφερόντων" και να "σαρώσουν τα εμπόδια που εμποδίζουν την ανάπτυξη", σύμφωνα με τον Σι.


Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της προώθησης του κράτους δικαίου.


"Κάθε οργανισμός και άτομο πρέπει να συμπεριφέρεται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων και κανείς δεν πρέπει να έχει προνόμια πέραν του Συντάγματος και των νόμων", δήλωσε.


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X