Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής έδιωξε τον Best-δεν δέχεται αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα
Η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής έδιωξε τον Best-δεν δέχεται αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα  thumbnail

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής έδιωξε τον Best-δεν δέχεται αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα

Άγρια πράγματα συνέβησαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΙΙΡΑ, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής. Οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποί τους πέταξαν έξω τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα.


Ειδικά με τον Best 92,6 έγινε ο κακός χαμός, τον εκπρόσωπο του Flash 96 βλέπετε πρόλαβαν και τον έδιωξαν από νωρίτερα. Τους θεωρούν, λένε, μη μέλη τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα φαιδρές δικαιολογίες. Σκεφτείτε πως για τον Best 92.6 λένε πως τους δέχτηκαν στην αρχή (για να τους διώξουν τώρα!) επειδή θεωρούσαν πως ο σταθμός ανήκει στον Αντώνη Λυμπέρη. "Η ειρωνική και ρατσιστική άποψη ότι τα αυτοδιαχειριστικά ραδιόφωνα, πρέπει να πεταχτούμε έξω από την ΕΙΙΡΑ, καταπατάει κάθε έννοια συνταγματικής ελευθερίας στην οικονομία και στην εργασία" λένε στο e-tetradio, εργαζόμενοι του Best 92.6. "Λες και όλοι εκεί σήμερα γεννήθηκαν επιχειρηματίες ραδιοφώνου, λες και οι περισσότεροι δεν απέκτησαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης ραδιόφωνο και δεν είναι νέοι στην δουλειά. Νομίζουν ότι έτσι θα μας εμποδίσουν. Ενα ραδιόφωνο που δεν έκλεισε ούτε τότε με τον Ψαριανό στο ΣΤΕ, που δεν το έκανε να σιγήσει ούτε καν η πτώχευση".


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Best 92,6 επανήλθε on air στις 18 Ιανουαρίου 2016 και λίγο μετά μπήκε στις μετρήσεις ακροαματικότητας που διενεργεί η Bari-Focus με την επίβλεψη της ΑΕΜΑΡ, θυγατρική κατά κάποιο τρόπο της ΕΙΙΡΑ. Αφού ο σταθμός υπέγραψε όλα τα απαραίτητα έγγραφα (με σφραγίδες και υπογραφές), επικοινώνησε και με την ΕΙΙΡΑ δηλώνοντας την επιθυμία του να γίνει μέλος της. Πράγματι του δόθηκαν οι οδηγίες και κατέβαλλε τα 2/3 της ετήσιας συνδρομής του 2016, στις 6.5.2016, με τραπεζική κατάθεση στην οποία φαινόταν καθαρά όλοι οι διακριτικοί τίτλοι. Στην επικοινωνία που είχαν τόσο η Λίνα Βασιλοπούλου, εκπρόσωπος του σταθμού στην ΕΙΙΡΑ, όσο και ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος, διαχειριστής του σταθμού, με μέλη του ΔΣ της ΕΙΙΡΑ, δεν αναφέρθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν ζητήθηκε κάποιο επιπλέον έγγραφο, αφού όλα είχαν κατατεθεί σύμφωνα με τους τύπους και ήταν εντελώς ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για τη νέα αυτοδιαχειριστική εταιρία ΙΚΕ των εργαζομένων.


Αρχές Ιουνίου κυκλοφορούσαν φήμες που έλεγαν ότι η ΕΙΙΡΑ θα προσθέσει σε υπόμνημά της, στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, πρόταση κατάργησης των αυτοδιαχειριζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών. Οπερ κι εγένετο, όπως αποκάλυψε το e-tetradio. Η Λίνα Βασιλοπούλου, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΙΙΡΑ Τάκη Κωστάκη και του ζήτησε να παραστεί στο ΔΣ ώστε να εκθέσει τα επιχειρήματα του σταθμού. Εκείνος, αρνήθηκε.


Ωστόσο ο Best 92,6 πήρε πρόσκληση να παραστούν οι εκπρόσωποί του χθες στη Γενική Συνέλευση της ΕΙΙΡΑ στα γραφεία του Kiss 92.9 και να συμμετέχουν στις διαδικασίες εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί λοιπόν και παρά τα αρχικά καλωσορίσματα, ζητήθηκε από τους εκπρόσωπους του σταθμού να εγκαταλείψουν τη ΓΣ! Ο λόγος; Δεν είναι μέλη, τους είπαν, θα τους επιστραφεί μάλιστα η συνδρομή τους. Δεν είχαν προσέξει, υποστήριξαν, ότι εκπροσωπούν νέα εταιρεία ΙΚΕ, αλλά νόμιζαν ότι εκπροσωπούν την εταιρεία του Αντώνη Λυμπέρη! Ναι, αυτή που βρίσκεται σε πτώχευση εδώ και δύο χρόνια.
Μόνο ο Κώστας Αρβανίτης του 105.5 Στο Κόκκινο, αλλά και αυτοί των Αττικών Εκδόσεων υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να ζητηθεί έστω και τώρα να γίνει αίτηση μέλους και να ψηφιστεί από το ανώτατο όργανο που είναι η ΓΣ. Όμως, η κ. Δασκαλοπούλου (ιδιοκτήτρια του Εν Λευκώ 87.7, Hit 88.9 και Red 96.3), ο κ. Μπιλίρης των ραδιοφώνων του πρώην Γιαννίκου αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι άλλων ραδιοφώνων, όπως και ο Πρόεδρος Τάκης Κωστάκης επίσης, αρνήθηκαν πεισματικά να μπει το θέμα στη συνέλευση και εξανάγκασαν τους εκπροσώπους του Best 92,6 σε άτακτη και προσβλητική φυγή. "Πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέλους σε άλλη χρονική στιγμή. Ηταν λάθος που δεχθήκαμε πριν τρεις μήνες τη συνδρομή σας και θα σας την επιστρέψουμε" τους είπαν.


Δημήτρης Κανελλόπουλος, e-tetradio.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X