Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Περισσότεροι από 15.500 αιτούντες άσυλο έχουν προ-καταγραφεί στην ηπειρωτική Ελλάδα
Περισσότεροι από 15.500 αιτούντες άσυλο έχουν προ-καταγραφεί στην ηπειρωτική Ελλάδα thumbnail

Περισσότεροι από 15.500 αιτούντες άσυλο έχουν προ-καταγραφεί στην ηπειρωτική Ελλάδα

Στις 8 Ιουνίου 2016, η Υπηρεσία Ασύλου εγκαινίασε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την προ-καταγραφή των αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 15.500 άνθρωποι που διαμένουν σε ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας έχουν λάβει δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, με ισχύ ένα έτος, που τους επιτρέπουν να μένουν νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής του αιτήματος ασύλου τους, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ΥΑ) Γουίλιαμ Σπίντλερ (William Spindler) σε συνέντευξη Τύπου στο Palais des Nations στη Γενεύη. O κ. Σπίντλερ εξήγησε πως η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα κριτήρια για οικογενειακή επανένωση ή μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα της ΕΕ. Θα βοηθήσει επίσης στον εντοπισμό ανθρώπων με ιδιαίτερες ανάγκες ώστε να παραπεμφθούν στις αρμόδιες αρχές για να λάβουν την κατάλληλη βοήθεια και στήριξη.


Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε όσους έφτασαν στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως τις 20 Μαρτίου 2016 και πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών), με τη βοήθεια της ΥΑ και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Επίσης, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) παρέχει ενημέρωση για το πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Εθελοντικής Επιστροφής (AVR).


Από τους 15.500 ανθρώπους που έχουν προ-καταγραφεί μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί περίπου 680 ασυνόδευτα και χωρισμένα από την οικογένειά τους παιδιά και έχουν παραπεμφθεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).


 


Πηγή: amna.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X