Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διαμαρτυρίες για το reality του MTV που γυρίζεται στην Κέρκυρα
Διαμαρτυρίες για το reality του MTV που γυρίζεται στην Κέρκυρα  thumbnail

Διαμαρτυρίες για το reality του MTV που γυρίζεται στην Κέρκυρα

Την έντονη αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου προκαλεί η εκπομπή του MTV που βιντεοσκοπεί στιγμιότυπα Bρετανών τουριστών στην Κέρκυρα στα πλαίσια του γνωστού reality show, Geordie Shore.


"Τις τελευταίες ημέρες δραστηριοποιείται στον Κάβο, το MTV (τηλεοπτικό κανάλι της Βρετανίας) και μαγνητοσκοπεί πλάνα και στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των Βρετανών τουριστών, προκειμένου να προβληθούν ως reality show στη Βρετανία. Τα στιγμιότυπα που μαγνητοσκοπούνται από το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού περιλαμβάνουν κυρίως, τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές των Βρετανών τουριστών.


Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους τηλεοπτικά show προσβάλλουν τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του Κάβου, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και δεν μπορούν όλα να θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος, απαιτούμε την άμεση διακοπή των γυρισμάτων και την απομάκρυνση των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αλλά και με συζητήσεις με στελέχη του έγκριτου Βρετανικού καναλιού BBC και επειδή θεωρούμε ότι η δήθεν άδεια που έλαβαν από το Δήμο Κέρκυρας δεν συμβαδίζει με τις πραγματικές τους προθέσεις, θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα για την άμεση διακοπή των τηλεοπτικών γυρισμάτων. Από την επικοινωνία που είχαμε με το ΕΣΡ, διαπιστώσαμε ότι η δραστηριοποίηση και το περιεχόμενο των γυρισμάτων του βρετανικού καναλιού είναι πλήρως αντίθετη με την ελληνική ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, αφού προσβάλλουν πλήρως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Από το ΕΣΡ μας δηλώθηκε επίσης ότι είναι στην ευχέρεια του Δήμου Κέρκυρας να απαγορεύσει την διεξαγωγή των τηλεοπτικών γυρισμάτων.


Καταγγέλλουμε ότι μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου, οι οποίοι προσπάθησαν να διερευνήσουν τις συνθήκες των γυρισμάτων, εξυβρίσθηκαν και απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα. Στην εξύβριση και τις απειλές συμμετείχε και η εταιρεία που κάλεσε το συγκεκριμένο κανάλι στον Κάβο.


Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου καλούμε τις αρχές να φροντίσουν άμεσα για:


1. Την λήξη όλων των λήψεων για την συγκεκριμένη εκπομπή (μάλλον είναι δυο συνεργεία, ένα του MTV και κάποιοι συνεργάτες εξοπλισμού, κάπως σαν APN TV)


2. Την κατάσχεση του υλικού εξοπλισμού τους και όχι μόνο τα αποθηκευτικά μέσα καθώς και έρευνα στα καταλύματα τους για τυχόν back up.


3. Αποζημίωση για πολλά αδικήματα που έγιναν κατά την διαμονή τους.


4. Ο Δήμος Κέρκυρας να φροντίσει για την άμεση ανάκληση του υπ’ αρίθμ. 27719/27-05-216 εγγράφου του.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο:


ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ."

Αμέσως μετά τη διαμαρτυρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος απέστειλε νέα επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής Lime Pictures, με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την "αγενή συμπεριφορά και την έλλειψη κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας που επέδειξαν οι συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής στην περιοχή του Κάβου".


Tο καστ της σειράς reality Geordie Shore που προβάλλεται στο MTV βρέθηκε και πέρυσι στη χώρα μας, στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο. Οι συμμετέχοντες προκάλεσαν ζημιές σε ξενοδοχεία και νυχτερινά μαγαζιά με την παραγωγή να ζητάει από τους ίδιους να πληρώσουν τα 'σπασμένα'. "Από τη μία πλευρά η παραγωγή μας ενθαρρύνει να 'τρελαθούμε', αλλά όταν το κάνουμε δεχόμαστε επίπληξη και πρόστιμο", ανέφερε παίκτρια της εκπομπής.


 


Πηγή: news247.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X