Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες
Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες  thumbnail

Ποιοι διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες

Κοινό μυστικό αποτελεί εδώ και καιρό η απόφαση του εφοπλιστή και Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες. Η φημολογία όλου του προηγούμενου διαστήματος, που ήθελε τον επιτυχημένο επιχειρηματία να έχει λάβει την απόφαση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό του Αυγούστου, θα επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τη Δευτέρα, με την κατάθεση της σχετικής αίτησης μέσω της εταιρείας «Alter Ego», που συνεστήθη από τον κ. Μαρινάκη προκειμένου να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις συχνότητες. Ο γνωστός εφοπλιστής δείχνει αποφασισμένος να επενδύσει στον χώρο της τηλεόρασης, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, θέλοντας να δημιουργήσει από την πρώτη στιγμή (σ.σ.: εφόσον φυσικά καταφέρει να εξασφαλίσει συχνότητα) έναν τηλεοπτικό σταθμό που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της τηλεόρασης. Η «Alter Ego» θα συμμετάσχει μόνη της στον υπό διενέργεια διαγωνισμό, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο εφοπλιστής και πιστεύει και επενδύει στην επιτυχία του project.


Στο μεταξύ, από την Τετάρτη ξεκίνησε η κατάθεση των αιτήσεων, με τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου να καταθέτει πρώτος τα σχετικά δικαιολογητικά. Ο βασικός λόγος που επέσπευσε την προσκόμιση του φακέλου είχε να κάνει με την πρόβλεψη που υπάρχει στην προκήρυξη ότι όσες επιχειρήσεις καταθέσουν μετά την 30ή Ιουνίου τον φάκελο είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν και τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών τους που αφορούν το Α’ εξάμηνο του 2016. Πλήρη φάκελο κατέθεσε και το Star, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη ενδέχεται να καταθέσει και δεύτερη αίτηση για άδεια, με δεύτερη εταιρεία, πέραν αυτής του Star.


Ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, Πάνος Κυριακόπουλος, μιλώντας σε στελέχη του σταθμού, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα» και αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών του καναλιού. Ανάλογο είναι το κλίμα και στον ANT1, η ιδιοκτησία του οποίου επίσης εκτιμά πως δεν υπάρχει τυπική προϋπόθεση την οποία να μην πληροί το κανάλι και ότι, με βάση τη χρηματική προσφορά που θα κάνει, θα καταφέρει να είναι μέσα στο νέο τηλεοπτικό τοπίο των σταθμών εθνικής εμβέλειας.


Τη Δευτέρα θα προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι θα εντάξει στον φάκελό του τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης που αφορούν και τον Μάιο του 2016. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει την αίτηση για συμμετοχή στον διαγωνισμό και το «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη. Σε ό,τι αφορά τους νέους «παίκτες», τα ονόματα που ακούγονται, πέραν αυτού του Ιβάν Σαββίδη, είναι και εκείνο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα μαζί με μια ομάδα άλλων παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους ακούγεται και ο Δημήτρης Μάρης, που αρχικά είχε δείξει ενδιαφέρον και για συμμετοχή στο Mega. Για τον κ. Καλογρίτσα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής σχήματος για τη δημιουργία ενός σταθμού, που θα είναι «το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ».


 


Πηγή: parapolitika.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X