Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σεξ: Για ποιους λόγους μπορεί μια γυναίκα να υποκρίνεται οργασμό
Σεξ: Για ποιους λόγους μπορεί μια γυναίκα να υποκρίνεται οργασμό  thumbnail

Σεξ: Για ποιους λόγους μπορεί μια γυναίκα να υποκρίνεται οργασμό

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Μπορεί μια γυναίκα να υποκριθεί και να δείξει στο σύντροφό της ότι παίρνει σεξουαλική ικανοποίηση, χωρίς αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα;


Είναι αλήθεια ότι η σεξουαλική διέγερση στον άντρα εκδηλώνεται με τη στύση και ο οργασμός του με την εκσπερμάτιση. Στη γυναίκα η διέγερση και ο οργασμός της δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα έντονα και χαρακτηριστικά φαινόμενα. Η ύγρανση του κόλπου δεν γίνεται απαραίτητα αντιληπτή από το σύντροφο και ο ορνασμός δεν έχει αντίστοιχες εκδηλώσεις με την εκσπερμάτιση στον άντρα. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα στη γυναίκα να υποκριθεί ότι έχει διέγερση και οργασμό, ενώ στον άντρα αυτό είναι αδύνατο.


Για ποιούς λόγους υποκρίνεται μια γυναίκα σεξουαλική ικανοποίηση και οργασμό στο σύντροφό της;


Η γυναίκα έχει το προνόμιο, σε αντίθεση με τον άντρα, να μπορεί να υποκρίνεται στο σεξ όσο αφορά τη σεξουαλική της ικανοποίηση, ακόμη και τον οργασμό της. Οι λόγοι αυτής της προσποίησης συνήθως έχουν σχέση με την ενδόμυχη ανησυχία της ότι η ίδια θα θεωρηθεί προβληματική, ότι θα πληγώσει, θα ανησυχήσει ή θα χάσει το σύντροφό της, ή ότι θα διαταράξει την ισορροπία της σχέσης ή την οικογενειακή της γαλήνη. Αυτή η συμπεριφορά, ανώδυνη και πολλές φορές δικαιολογημένη από πρώτη άποψη, μπορεί στη συνέχεια να έχει σαν αποτέλεσμα σημρντική ψυχολογική επιβάρυνση με μακροπρόθεσμες συνέπειες, σοβαρή σεξουαλική δυσλειτουργία στην ίδια τη γυναίκα και δυσαρμονία στη σχέση.X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X