Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ξεκίνησε η δίκη για τις αιτήσεις καναλιών κατά του πλαισίου χορήγησης αδειών
Ξεκίνησε η δίκη για τις αιτήσεις καναλιών κατά του πλαισίου χορήγησης αδειών  thumbnail

Ξεκίνησε η δίκη για τις αιτήσεις καναλιών κατά του πλαισίου χορήγησης αδειών

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση η ακροαματική διαδικασία των αιτήσεων των καναλιών που στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης τεσσάρων αδειών.


Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού, η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές φορές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται…».


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αννας Κανδύλη, ο Νίκος Σακελλαρίου ανέφερε  ακόμη: «Η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια των αποφάσεών της. Δεν καθοδηγούνται,  δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλά κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».


 


Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X