Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Aυνανισμός: Μπορεί να σε ηρεμεί από το άγχος;
Aυνανισμός: Μπορεί να σε ηρεμεί από το άγχος;  thumbnail

Aυνανισμός: Μπορεί να σε ηρεμεί από το άγχος;

Γιατί κάποια άτομα αυνανίζονται υπερβολικά;


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


 


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Συνήθως πρόκειται για άτομα με έντονο άγχος που χρησιμοποιούν τον αυνανισμό σαν ένα είδος πρόσκαιρου ηρεμιστικού. Με αυτή την έννοια ο αυνανισμός προκαλεί στα άτομα αυτά την ψυχολογική εξάρτηση και τον εθισμό που προκαλεί ένα ηρεμιστικό φάρμακο, με αποτέλεσμα να τον χρειάζονται σε ολοένα μεγαλύτερες δόσεις.


Υπάρχουν παρενέργειες από τον αυνανισμό;


Για τον έφηβο και το νέο ενήλικο άντρα ο αυνανισμός είναι μια φυσιολογική εκδήλωση, που τον προετοιμάζει για το μετέπειτα συντροφικό σεξ. Δεν έχει παρενέργειες, έτσι όπως τις εννοούσαν οι παλαιότεροι και δεν αποτελεί επικίνδυνη δραστηριότητα. Εξίσου φυσιολογική λειτουργία, αν και λιγότερο συχνή, είναι ο αυνανισμός στις νεαρές κοπέλες.


Σε ποιές περιπτώσεις αυνανίζεται συνήθως ένα ενήλικο άτομο;


Συνήθως οι ενήλικοι άντρες εξακολουθούν να αυνανίζονται, αν και με συχνότητα σημαντικά μικρότερη σε σχέση με την εφηβεία. Ένα ενήλικο άτομο που για κάποιο διάστημα δεν έχει τη δυνατότητα σεξουαλικών επαφών είναι φυσιολογικό να καταφεύγει στον αυνανισμό. Όμως και ένα άτομο που έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές είναι δυνατό να αυνανίζεται, χωρίς να υπάρχει τίποτα το παθολογικό, αρκεί να μη προτιμάται συστηματικά ο αυνανισμός από τη σεξουαλική επαφή.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X