Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Αυνανισμός: Και όμως υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος…
Αυνανισμός: Και όμως υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος... thumbnail

Αυνανισμός: Και όμως υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος…

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.  


 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


 


Ο αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει την πνευματική και σωματική υγεία;


Μέχρι τις αρχές του αιώνα μας η επίσημη ιατρική θέση ήταν ότι ο αυνανισμός προκαλεί σοβαρές βλάβες στην πνευματική και σωματική υγεία. Πολλές σοβαρές αρρώστιες αποδίδονταν στον αυνανισμό και πολλοί γιατροί της εποχής εκείνης περιέγραφαν ένα σχετικό σύνδρομο που ονομαζόταν "εκφυλιστική νόσος." Κατάλοιπο της εποχής εκείνης αποτελεί η συχνή χρήση της λέξης "μαλάκας" που υπονοεί άνθρωπο με διαταραγμένη πνευματική λειτουργία εξαιτίας του αυνανισμού. Σήμερα θεωρείται δεδομένο επιστημονικά ότι ο αυνανισμός αποτελεί φυσιολογική λειτουργία και κοινή εμπειρία για τους περισσότερους ανθρώπους όλων των φυλών και όλων των εποχών.


Ο αυνανισμός μπορεί να προκαήέσει οργανικό ή άλλο πρόβλημα;


0 αυνανισμός δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα οργανικό πρόβλημα. 0 μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να υπάρχει δεν είναι από τον αυνανισμό αλλά από τα συναισθήματα ενοχής, ντροπής και μειονεξίας που απορρέουν μερικές φορές από αυτόν, εξαιτίας της ελλιπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, της κακής ενημέρωσης και των αρνητικών μηνυμάτων γύρω απ τη σεξουαλικότητα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X